Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

6 NOI DECESE ÎN RÂNDUL PACIENȚILOR COVID-19! A scăzut, în schimb, numărul infectărilor

coronavirus

O scădere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19, la Buzău. Dacă luni au fost raportate 94 de cazuri, marți, 24 noiembrie, sunt 48 de cazuri noi, din 188 de teste efectuate. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 48 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. 9 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar 2 în unități sanitare din alte județe. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 79 de ani.

Pe de altă parte, însă, marți sunt raportate 6 decese. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 58 de ani și 79 de ani:

-DECES NR. 150: pacientă în vârstă de 68 de ani se prezinta la UPU  a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2. Pe fondul comorbidităților, pacienta a decedat până la aflarea rezultatului. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructiva cronică, hipertensiune arterială, boala Parkinson (sursa: medic familie).

-DECES NR. 151: pacientă în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie gravă. Este confirmată cu SARS CoV-2. Până la aflarea rezultatului, pacienta a decedat. Comorbidități: sindrom mielo-displazic – displazie multiliniara, anemie severa.

-DECES NR. 152: pacient în vârstă de 59 de ani se prezinta la UPU  a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie secundara.

-DECES NR. 153: pacientă în vârstă de 58 de ani se prezintă la UPU  a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu  SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficienta cardiaca congestiva, diabet zaharat tip II, insuficienta renala, obezitate morbida.

-DECES NR. 154: pacientă în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generala de degradează treptat astfel că, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: neoplasm pulmonar, anemie secundară.

-DECES NR. 155: pacient în vârstă de 79 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabila și survine decesul pe fondul comorbidităților. Comorbiditati: hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructiva cronică,  insuficienta respiratorie cronica.


Buzăul are un total de 6098 persoane confirmate cu infecție cu coronavirus iar numărul deceselor a ajuns la 155.