Actualitate

POVESTEA BRADULUI DE CRĂCIUN! Cine a oferit bradul ce va fi împodobit în centrul Buzăului

Cu o lună înainte de Crăciun, brazii care vor fi împodobiți de sărbători, la Buzău, au fost aduși în centrul municipiului. Sunt doi brazi înalți de câțiva metri, oferiți autorităților locale de un bărbat din comuna Merei.

După ce anul trecut un buzoian din municipiu a decis să doneze bradul pe care îl avea de ani de zile în gospodărie, pentru a fi împodobit de Crăciun, pe Platoul Dacia, anul acesta municipalitatea a decis să păstreze tradiția. Recent, autoritățile au făcut un apel public cu speranța că vor găsi un buzoian care să ofere și în acest an bradul de Crăciun de care să se bucure deopotrivă copiii și adulții. De data aceasta, răspunsul așteptat a venit de la un bărbat din satul Ogrăzi, comuna Merei. Marcel Voicu, un buzoian care s-a mutut de aproape 50 de ani de la Nehoiu la Merei, a decis să doneze doi brazi.

“Nici în această iarnă nu am dorit să contribuim la distrugerea pădurilor! În urmă cu câteva săptămâni am făcut un apel public, în speranța că vom găsi buzoieni inimoși care vor să doneze un brad de care să se bucure copiii! Și nu am așteptat prea mult pentru că imediat au apărut propuneri interesante. Așa am ajuns la domnul Marcel Voicu din satul Ogrăzi (Merei) care s-a oferit să doneze nu unul, ci doi brazi care fac parte din viața sa încă din 1978!” a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu.

După mai bine de 40 de ani, buzoianul a ales să renunțe la brazii care îi aminteau de locurile natale cu gândul că astfel poate aduce bucurie copiilor și bunicilor care ajung în centrul municipiului Buzău de sărbători. Un brad a fost amplasat în fața Palatului Comunal iar cel de-al doilea va putea fi admirat în Parcul Crâng.

“Povestea spune așa: în urmă cu 42 de ani dl Voicu s-a mutat de la munte, de la Nehoiu, în satul din câmpie, și, de dragul locurilor natale, a adus cu el o părticică din inima muntelui, câțiva puieți firavi de brad! Acum, ajunși falnici brazi, și-a luat la revedere de la ei și ne oferă nouă tuturor bucuria unui pom de Craciun și îi mulțumesc public pentru gestul său! Astfel, ne bucurăm toți buzoienii de măreția lor în Piața Daciei și în Parcul Crâng.” a adăugat viceprimarul Ionuț Apostu.