Actualitate

(P) 6 produse de machiaj de care ai nevoie dacă ești începătoare

Sigur îți amintești primele tale produse de machiaj – și, dacă ești nouă în această lume, poți include aici prima dată când ai aplicat provizoriu fond de ten, când te-ai întrebat dacă a fost într-adevăr nuanța perfectă pentru pielea ta sau dacă ar trebui să renunți la pensulă și să alegi un burețel în schimb. De fapt, deși prima încercare poate fi cu siguranță interesantă, găsirea produselor de machiaj potrivite poate fi, de asemenea, o provocare.

Cu atât de multe mărci și formule din care să alegi, este destul de ușor pentru orice novice în frumusețe să fie copleșit. Așa că, pentru a te ajuta să începi, ai mai jos un ghid complet cu ce trebuie și nu trebuie să faci, cum, de ce și care sunt cele mai importante elemente esențiale de make-up pentru începători.

Ce produse de machiaj ar trebui să cumperi dacă ești începătoare?

Deși s-ar putea să fii tentată să îți umpli coșurile de cumpărături cu cele mai recente produse din lumea frumuseții, orice profesionist experimentat îți va spune că drumul către măiestria make-up-ului începe cu o bună înțelegere a elementelor de bază și a cunoașterii referitoare la ce poate face, de fapt, fiecare produs pentru tine. Mai jos găsești cele mai importante elemente pentru începători.

  1. Primer.

Primerele tind să fie trecute cu vederea, în special de către începători, dar sunt cu siguranță un element care nu ar trebui să lipsească niciodată din trusa ta. Gândește-te la el ca la o editare în Photoshop pentru pielea ta. Îți netezește tenul umplând porii mari, liniile și alte pete, lăsându-ți o bază perfectă și uniformă, pentru a te asigura că aplicarea celorlalte produse este ușoară.

2.Fond de ten.

Când vine vorba de fond de ten, există două lucruri care sunt absolut obligatorii: găsirea nuanței potrivite pentru nuanța pielii tale și evitarea temutului aspect „cakey”. Poate fi necesar să testezi diferite produse înainte de a găsi culoarea corectă pentru tenul tău, așa că cercetarea este esențială.

Din fericire, o mulțime de mărci oferă astăzi o gamă largă de nuanțe care completează fiecare nuanță de piele. Este recomandată aplicarea fondului de ten cu ajutorul unui burete de înfrumusețare. De ce? Pentru că absoarbe produsul, permițându-ți să adaugi treptat cantitatea ideală de fond de ten.

3.Concealer

Corectorul este un element de bază obligatoriu în rutina ta de frumusețe. Este un produs versatil care nu numai că ascunde decolorarea, liniile fine, petele de vârstă și alte pete din jurul ochilor, dar poate servi și ca bază pentru fardul de ochi sau ruj și chiar ca produs de conturare.

La ce trebuie să fii atentă atunci când  îți cumperi un astfel de produs? Ei bine, la destinația acestuia. Este un produs pentru zona ochilor sau pentru toată fața? De obicei, ar trebui să cauți un corector hidratant care să treacă sub ochi și să înmoaie aspectul oricăror linii fine. Corectorul pentru față tinde să fie mai dens și mai uscat, iar acesta este perfect pentru a acoperi petele pigmentare sau urmele roșii. Poți încerca un Maybelline concealer pentru o experiență de neratat.

4. Bronzer

Odată ce ți-ai pregătit și perfecționat tenul, este timpul să adaugi mai multe produse care să personalizeze lookul. Un bronzer grozav se află în topul produselor preferate de experții în make-up. Practic, el este o soluție bună ca să adaugi o notă de culoare unui ten deschis. Cum să faci asta fără să încarci prea mult tenul? Pune doar un pic de bronzer pe linia părului, pe pomeți și pe gât, pentru a da o reacție instantanee.

5.Paletă de farduri în nuanțe neutre

Nicio trusă de machiaj nu este completă fără o paletă neutră de fard de pleoape care poate transforma un look de zi într-unul de seară. Nuanțele pământii, maronii și umbrele de culoare crem se potrivesc oricui, indiferent de culoarea ochilor sau a tenului. În plus, sunt ideale pentru a crea lookuri naturale, în timpul zilei și un machiaj de noapte, care poate fi atât subtil, cât și glam.

Iată cum să obții aspectul natural cu doar trei instrumente simple:

  • Pensula pentru fard de pleoape: acesta este elementul de bază pentru aplicarea liberă a pudrei pe pleoapă.
  • Peria pentru culori intense: această perie este de obicei cu peri denși, pentru a aplica o cantitate mai mare de produs. Practic, este o pensulă rotundă, cam cât un capăt de creion, care oferă mai mult control la aplicare.
  • Pensula de amestecare: aceasta oferă opțiunea de a aplica o cantitate moale de culoare în pliul pleoapei și/sau de a oferi un efect cât mai natural în partea de sus a pleoapei

6. Mascara

Mulți cunoscători de frumusețe ar spune că rimelul este cea mai importantă parte a unui make-up reușit. Rimelul adaugă grosime, lungime și volum genelor tale, care deschid instantaneu și încadrează ochii. Cea mai bună parte? Necesită foarte puțin efort. Pur și simplu ia peria de rimel proaspăt înmuiată în produs și aplică unul sau două straturi înainte de a-ți finaliza aspectul. Găsești mai multe variante la prețuri accesibile la Maybelline.

Etichete