Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

94 DE CAZURI NOI ȘI UN DECES. Alte două persoane din centrul Pogoanele, infectate cu SARS-CoV-2

O ușoară scădere astăzi în ceea ce privește numărul persoanelor confirmate cu infecția SARS-CoV-2. Dacă ieri Direcția de Sănătate Publică raporta peste o sută de bolnavi, astăzi, 19 noiembrie, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID în ultimele 24 de ore a fost de 94. Totuși, se menține numărul mare al confirmărilor în rândul pacienților care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe, ceea ce înseamnă că există în continuare o transmitere comunitară. De asemenea, doi dintre pacienții nou confirmați sunt din centrul de la Pogoanele, acolo unde DSP a declarat focar de coronavirus, fiind un total de 19 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienții confirmați au vârste de la un an la 93 de ani.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 94 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (16 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 2 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe)”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Tot astăzi, Direcția de Sănătate Publică anunță cel de al 143-lea deces.       

DECES NR. 143: pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: ciroză hepatotoxică”, informează DSP.

În prezent, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 de la debutul pandemiei a ajuns la 5637, dintre care 4047  s-au vindecat.