Actualitate

A apărut trailerul oficial Treasure Games in the Park! Ținutul Buzăului, vedetă pe YouTube

A apărut trailerul pentru Treasure Games in The Park, o aventură despre locuri speciale, experiențe unice, oameni cu suflet mare și trăiri pline de emoție. Trailerul arată doar o mică parte din experiența unică de care au avut parte 10 creatori de conținut care au luat la pas, vara aceasta, Ținutul Buzăului.

În această vară, zece creatori de conținut au luat la pas Ținutul Buzăului, în cadrul unei provocări inedite: să descopere frumusețea și autenticitatea județului Buzău, și nu oricum! Au explorat atracțiile ce fac parte din Ținutul Buzăului și au găsit cele mai instagramabile cadre de care oricine: călător, turist sau simplu călător s-ar putea îndrăgosti! Fiecare clipă și experiență trăită de aceștia au condus la trailerul oficial pentru Treasure Games in The Park, un trailer ce reflectă competiția concentrată într-o săptămână, dincolo de ceea ce s-a putut vedea pe conturile de Instagram și Facebook ale participanților și cele ale echipei Cronicari Digitali. 

Cei zece concurenți au fost grupați în cinci echipe și au pornit în această aventură de la București. Au trecut prin municipiul Buzău, apoi au început aventura în cel mai nou geoparc UNESCO. Fiecare zi din această experiență a însemnat un cumul de evenimente: explorări ale unor locuri fascinante din România, descoperirea unor peisaje de basm, a varietății și bogăției județului: câmpie, deal și munte, întâlniri cu oameni minunați- artiști și meșteri populari, precum și experiențe în satele din Ținutul Buzăului, aventura încheindu-se cu o festivitate de premiere desfășurată la baza Masivului Penteleu. Magia locurilor și bogăția naturii i-au purtat pe concurenți prin experiențe care mai de care pline de voie bună, culoare și entuziasm, cadrul de basm fiind completat de tradițiile și obiceiurile specifice zonei.

„Ținutul Buzăului trebuie vizitat pentru toate splendorile pe care le are și, recomandăm turiștilor, chiar încercat, în ritm mai domol, față de cum au făcut-o concurenții, prin activități, relație directă cu localnicii. Așa se pot descoperi locurile în care cărbunii se mai fac încă de casă, în care boii de plug se mai găsesc, oamenii se bucură de ritmul viu dar tihnit al vieții, mâncarea are gust și natura uluiește prin frumusețe. Vă invităm să urmăriți din toamnă pulsul real pe care Cireșarii, Mândruțele, Exploratorii, The Rocks și Documentariștii l-au luat Geoparcului Internațional UNESCO, prin ploaie, soare arzător și la lumina unor răsărituri incredibile”, spune Silvia Teodorescu, coordonatorul Cronicari Digitali.

Dealurite înverzite ale Ținutului Buzăului ascund, pe lângă locurile deosebite și oamenii de legendă, îndeletniciri „pe cale de dispariție” precum olăritul clasic, realizarea opincilor, dărăcitul și torsul lânii, utilizarea fântânilor și transportul apei cu ciubărul, activități pe care influencerii le-au putut experimenta și urmări îndeaproape.

„Ținutul Buzăului s-a dovedit a fi o provocare frumoasă pentru întreaga echipă implicată în acest prim reality show în social media din România. După ce s-au încheiat probele și zilele de explorare, a devenit foarte dificil să alegem imaginile pe care să le păstrăm și care să lege povestea unei aventuri complexe. Vă puteți imagina doar că fiecare participant a avut o action camera DJI, în fiecare mașină am mai avut câte o cameră pentru a surprinde atmosfera și discuțiile de pe drum, iar din aer atmosfera a fost surprinsă cu ajutorul unor drone DJI. Așadar multe unghiuri din care a putut fi privită fiecare nouă descoperire și probă, iar producătorul Cristian Teodorescu a avut o misiune dificilă în a găsi cele mai bune cadre de păstrat și dat mai departe. Fiecare dintre noi a rămas cu o imagine puternică și dorința de a reveni în Ținutul Buzăului, ceea ce sperăm să le transmitem și celor care vor urmări aventurile video în seria Treasure Games in The Park”, declară Toader Păun, gazda showului.

După aproape trei luni de vizionarea a imaginilor, editare și transformare a experiențelor din teren într-o aventură video captivantă, cu ajutorul echipei Storyverse Media, „Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului” intră în etapa finală. Echipa câștigătoare va fi aflată la capătul unei serii de episoade care conduc privitorii prin locurile fascinante ale Buzăului, întâlniri cu oameni- tezaur viu și experiențe inedite.

Cel mai nou Geoparc Internațional UNESCO din România, Ținutul Buzăului, a fost vedeta principală în showul gândit de Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART). Cei zece creatori care au atras alături de ei în „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” comunități de sute de mii de urmăritori au fost DOCUMENTARIȘTII: Ana Rubeli (@aiciastat) & Radu Niță (@radu.nita), EXPLORATORII: Ana Dumitru (@anadumitru_) & Dan Posea (@posedan), CIREȘARII: Otrava (@bloguluotrava) & Cristi Dandeș (@foodofbucharest), MÂNDRUȚELE: Emilia Morariu (@morariu.emilia) & Amalia Martiniuc (@amalia.ioana.m) și THE ROCKS – Adi Dan (@adrian.dan.ro) & Cătălin Badiu (@stories_in_two).

Primul reality show în social media din România este prezentat de Toader Păun (@teddypaun).