Actualitate

A fost cutremur! L-ați simțit?

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe scara Richter s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 146 de km. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, epicentrul seismului a fost în județul Buzău, în apropiere de Gura Siriului.

Cutremurul a fost înregistrat la ora 5.50 și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km E de Brașov, 71km N de Ploiești, 121km S de Bacău, 125km N de București, 133km V de Brăila, 134km V de Galați, 139km NE de Pitești, 172km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 204km SV de Iași.

Intensitatea a fost stabilită ca având gradul II pe scara Mercalli, ceea ce înseamnă că a fost resimțit de populație.

Seismul din această dimineață a venit după ce ieri a fost un cutremur mic, de 2,9 grade Richter. Iar anterior, pe 11 septembrie, au fost înregistrate trei seisme, cu magnitudini de 2,5 grade, 3,4 grade și 4,2 grade Richter.

Potrivit specialiștilor, cutremurele din ultimele zile se înscriu în activitatea seismică normală pentru Vrancea, septembrie fiind una dintre lunile în care se înregistrează cea mai intensă activitate seismică.