Actualitate

(Video) La iarnă, toți abonații RAM vor avea căldură și apă caldă. De la anul, alte debranșări forțate

Una caldă, una rece pentru buzoienii branșați la sistemul centralizat de încălzire al municipiului. Noua societate care asigură furnizarea energiei termice către populație va trece printr-un nouă etapă de reconfigurare care va aduce noi debranșări forțate, însă schimbarea se va produce abia de anul următor astfel că în această iarnă sistemul centralizat va funcționa în aceleași condiții ca în sezonul trecut.

Prezent în platoul Focus News, Geani Matei, directorul economic al RAM Termo Verde, a anunțat că sistemul centralizat este pregătit să funcționeze și în această iarnă fără probleme, iar clienții societății pot sta liniștiți pentru că vor avea apa caldă și căldură începând cu luna octombrie. Directorul economic a explicat că și în această vară au fost sute de clienți care au renunțat la serviciile RAM Termo Verde însă acest lucru nu a produs dezechilibre în asigurarea agentului termic abonaților rămași.

Vestea proastă este așteptată abia după încheierea sezonului rece când regia de termoficare intenționează să aplice o nouă reconfigurare a zonelor unitare în care asigură agent termic, iar asta va însemna debranșarea forțată a sute de apartamente. Invitatul Focus News a explicat că este o decizie la care se lucrează încă din aprilie 2022 tocmai pentru că pierderile înregistrate de RAM Termo Verde sunt foarte mari.

Planul este pus pe hârtie și urmează să ajungă pe masa consilierilor locali pentru aprobare. Dacă va primi votul plenului miniparlamentului local, decizia de reconfigurare a zonelor unitare va fi pusă în aplicare imediat cu sistarea furnizării agentului termic, respectiv în primăvara anului 2023.

Abonații vizați sunt cei care primesc agent termic de la punctul termic CT 4, adică buzoienii din zona Dorobanți, Centru, blocurile Magnolia. Aceștia însă vor fi notificați, în scris, din timp pentru a –se putea pregăti pentru iarna următoare. În plus, a anunțat Geani Matei, vor fi majorate și ajutoarele acordate de Primăria Buzău persoanelor cu posibilități materiale reduse care nu-și permit să-și cumpere centrale termice. Sumele ar putea crește cu circa 3000 de lei.

În această iarnă, Ram Termo Verde va rămâne cu circa 3800 de apartamente cărora să le furnizeze agent termic în condițiile în care, la înființare avea un număr aproape dublu.