Actualitate

A fost lansată licitația pentru primul tronson din Autostrada A7. Ofertele, așteptate până pe 4 august

Veste cum nu se poate mai bună pentru buzoieni și nu numai, la început de iunie. A fost lansată licitația pentru primul tronson al autostrăzii A7, Ploiești Buzău. Anunțul este făcut de senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu. Printr-un mesaj postat pe Facebook, senatorul PNL anunță că a fost lansată licitația în vederea desemnării constructorului care va realiza primul tronson din Autostrada A7. Este vorba despre un tronson cu o lungime de circa 63 km.

“Breaking news! Încă un pas pentru concretizarea Autostrăzii A 7 Ploiești -Buzău. A fost lansată AICI http://www.e-licitatie.ro/…/c-notice/v2/view/100121197 licitația pentru execuția lucrărilor pentru Autostrada Ploiești – Buzău, în lungime de 63,25 km, cu o valoare maximă de 5 miliarde lei.

Până pe 4 august sunt așteptate ofertele constructorilor. Să ne dorim doar să câștige un constructor serios care să fie conștient de așteptările pe care buzoienii le au pentru acest obiectiv vital pentru economia locală.

Rolul nostru va fi, de acum înainte, acela de a ne interesa permanent de respectarea termenelor de execuție”, este mesajul postat de senatorul PNL, Vlad Pufu.

Proiectul tehnic de execuţie este deja făcut şi parte din documentaţie, iar imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren. Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 20 de luni.

Tronsonul Ploiești Buzău este împărţit în 3 loturi:

1) Nod Dumbrava pe A3 Bucureşti – Ploieşti – Mizil: 21km

2) Mizil – Pietroasele: 28,35km

3) Pietroasele – Buzău: 13,90km

Sunt prevăzute şase noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spaţii de servicii şi două centre de întreţinere, precum şi perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice în spaţiile de servicii.