Actualitate

A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu. Lista, AICI!

Chiar dacă au fost afișate rezultatele Evaluării Naționale, foștii gimnaziști nu au scăpat de emoții. Urmează admiterea la liceu. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean a realizat ierarhia elevilor din Buzău în funcție de mediile de admitere. Un singur elev nu va avea nici o emoție că nu va intra la liceul dorit. Este vorba despre absolventa Școlii nr. 1, singura din județ care a obținut 10 la Evaluarea Națională. Noemi Alexia Radu a încheiat și gimnaziul tot cu 10, astfel că va intra la liceu cu media 10.

Următoarea medie de admitere este 9,96, fiind vorba despre un fost elev al Colegiului Hasdeu. Pe următoarea poziție se află un absolvent al Colegiului Eminescu, cu media 9,92. Acestea sunt singurele medii de admitere peste 9, 90, restul elevilor având note sub 9,89.

La polul opus, cea mai mică medie de admitere la Buzău este 2,33, în această situație fiind un fost gimnazist din Năeni.

Începând de vineri, 16 iulie, și până pe 22 iulie, părinții și copiii trebuie să completeze fișele de înscriere în clasa a IX-a.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 24 iulie.