Actualitate

A ÎNCERCAT SĂ IASĂ BASMA CURATĂ, DAR NU I-A REUȘIT. Polițiștii au descoperit toate neregulile comise de un tânăr din municipiu

Un tânăr din municipiul Buzău a ajuns după gratii, după ce el și fratele său au complotat pentru ca buzoianul să scape basma curată în urma producerii unui grav accident rutier.

Accidentul s-a produs la sfârșitul lunii octombrie. Deși era băut bine, buzoianul de 33 de ani s-a urcat la volan și a plecat spre casa bunicilor. În timp ce conducea pe DJ203D, în comuna Smeeni, din direcția Buzău către Pogoanele, tânărul a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de către o buzoiancă de 23 de ani. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi buzoieni. Numai că șoferul vinovat s-a așezat pe scaunul din dreapta și a început să își sune prietenii pentru a-l ajuta să scape basma curată. În ajutor i-a sărit fratele său, cu un an mai mic, care le-a relatat polițiștilor că el a fost cel care conducea în momentul producerii accidentului. Polițiștii au continuat verificările și au stabilit că lucrurile au stat cu totul altfel. La volan s-a aflat buzoianul de 33 de ani, care, la acel moment, avea permisul de conducere anulat și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Buletinul de analiză toxicologică a indicat în cazul său o alcoolemie de 2,02 g/l alcool pur în sânge.

“Miercuri, în urma administrării probatoriului, polițiștii rutieri au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de buzoianul de 33 de ani,  pentru săvârșirea infractiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia  permisul de conducere i-a fost anulat”. “, se menționează într-un comunicat al IPJ Buzău.

Totodată, tânărul și-a petrecut noaptea în Arestul IPJ iar joi, 10 decembrie, instanța de judecată a luat față de șofer măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile. În cauză, polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului.

Nu este pentru prima dată când buzoianul de 33 de ani comité astfel de infracțiuni. În ultimii ani, el a fost prins pe picior greșit de nenumărate ori de polițiști, fie conducând cu permisul suspendat, fie cu viteză.