Actualitate

A murit buzoianul Aurel Tănase, președinte OIPA Legume-Fructe. Mesajul emoționant al unui colaborator: ”Dacă mai găsiți o legumă cu gust românesc, spuneți Dumnezeu să-l ierte pe Aurel Tănase. E și meritul lui”

foto: Roaliment.ro
foto: Roaliment.ro

A murit buzoianul Aurel Tănase, cel mai important lider al sectorului legume-fructe din România

Fondator și președinte al Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare (OIPA) Legume-Fructe, Aurel Tănase, s-a stins din viață la 78 de ani.

Fost direct al Legume Fructe Buzău vreme de zeci de ani, buzoianul Aurel Tănase a murit duminică la Lipia, acolo unde avea o fermă. Nimic nu prevestea nenorocirea. S-a stins brusc, cel mai probabil în urma unui infarct.

Constantin Ionescu, fost viceprimar al Buzăului, a postat pe facebook un mesaj emoționant după moartea lui Aurel Tănase, care îi era cumnat:

”A încetat din viața d-l Aurel Tănase, fost Director General Legume Fructe Buzău și președintele Patronatului de Legume Fructe din România.

Pentru mine un cumnat deosebit, pentru dumneavoastră un coleg, un prieten, un profesionist, un om de valoare.

Este depus la biserica Cuvioasa Paraschiva (Strada Oltului ) ,iar înmormântarea va avea loc marți 2 noiembrie ,ora 13, la cimitirul Sfântul Gheorghe!

Dumnezeu să te ierte ,Aurele!”

Anunțul că Aurel Tănase s-a stins din viață a venit ca un șoc, mai ales pentru cei care în ultimele zile l-au întâlnit în cadrul Târgului Indagra și unde Tănase era la fel de energic și de implicat cum îi era mereu în fire.

” A murit Aurel Tănase, președintele OIPA Legume-Fructe!….Vineri 29.10. 2021 am petrecut mai mult de trei ore cu el într-un stand de la INDAGRA….Trei ore în care am povestit cu lacrimi și de râs (..) De ce mi-ai făcut asta, dom Tănase…?! doar am scris și am si desenat pe un pliant modelul de solar pe care urma să îl oferim din partea OIPA tuturor membrilor Legumicultori din România…. Desenul l-ai pus în buzunarul de la piept…. urma ca în prima săptămână din noiembrie să vii la Frumușani să iei matrița și să începem fabricarea primelor solarii. Români, oriunde ați fi, fie în propria voastră grădină, fie la cules de sparanghel sau căpșuni…fie că mergeți la Mall sau la cea mai amărâtă Piață de Legume….dacă mai găsiți pe ici, pe colo o legumă sau un fruct cu gust românesc, spuneți un Dumnezeu să-l ierte pe Aurel Tănase, fondatorul si președintele OIPA Legume – Fructe …că e și meritul lui pentru asta”, este mesajul emoționant al unui cunoscut de-al lui Aurel Tănase.

De altfel, contul de facebook al președintelui OIPA e plin de mesaje din partea celor care l-au cunoscut:

Prietene drag ai plecat și tu. Ne-ai părăsit fără să spui nimic. Prea repede. Ne-ai lăsat fără cuvinte, dar oricâte am folosi n-am putea reuși sa spunem tot despre cine ai fost, cum ai fost și ce-ai făcut în cariera ta de agronom și bun organizator al celor din jur precum cei OIPA.
Un specialist de marca, un OM deosebit, un prieten la fel”