Actualitate

Tânără de 33 de ani, fără comorbidități, răpusă de COVID. Ultimul său mesaj: ”Prețuiți viața, mergeți și vă vaccinați”

Cristina era o tânără plină de viață, un om muncitor,  o soție și o mamă tânără, iubitoare și iubită la rându-i de toți cei dragi.

Cristina avea 33 de ani, nu avea vreo boală de care să se trateze sau de care să fi știut.

Cristina era mama lui Filip, un băiețel pe care și l-a dorit atât de mult.

Cristina nu mai este.

Cristina a fost răpusă de coronavirus. La 33 de ani, fără să fi avut vreo afecțiune. S-a stins la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean Buzău.

Nu era vaccinată. Însă, promitea că se va imuniza atunci când va scăpa de virus.

Iată ce spun  autoritățile de sănătate publică despre cazul Cristinei:

Pacientă în vârstă de 33 ani din Buzău se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV2 în 20.10.2021 după care a revenit in domiciliu cu Rp. Starea de sănătate continuă să se agraveze iar în 28.10.2021 revine la spital în stare grava, fiind internată în secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel că în 31.10.2021 survine decesul.

Comorbidități: fără comorbidități cunoscute.

În fapt, conform raportului DSP, tânăra de 33 de ani s-a prezentat pe 20 octombrie la Urgențe, în Spitalul Județean, având simptomatologie respiratorie. A fost testata și confirmată cu  COVID iar în aceeași zi a plecat acasă cu rețetă de la medic. Surse de presă susțin că starea sa de sănătate de la acea vreme îi permitea să meargă la domiciliu, cu tratament. De altfel aceasta i-ar fi fost și dorința: de a merge la copil, acasă, unde ar fi urmat tratamentul prescris în Urgențe.  

Pe 28 octombrie, tânăra a revenit însă la spital, în stare gravă. A fost internată imediat la Terapie Intensivă, cu 90 la sută afectare pulmonară.

În urmă cu 4 zile, Cristina a postat pe contul său de facebook un mesaj tulburător, însoțit de o fotografie în  care fața îi este acoperită de o mască de oxigen. Cristina îi îndeamnă pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se imunizeze. Admite că poate nu a crezut în boală, că nu s-a vaccinat pentru că i-a fost frică, dar îi îndeamnă de pe patul de spital pe toți cei care nu s-au vaccinat să o facă, măcar în al 12-lea ceas, cât nu e prea târziu. Cristina promitea atunci că luptă pentru viața sa, pentru a se întoarce la Filip, băiețelul ei iubit, și la soțul ei.

sursa:Facebook

”Nu mai stați acasă nici o secundă, prețuiți-vă viața, mergeți și vaccinați-vă. Nu vă  mai luați după oameni care sunt contra vaccinului. Poate nu am crezut cu totul în boală, de vaccin mi-a fost frică, acum lupt cu toată puterea mea.

Am acasă o familie frumoasa, un copil care nu a stat 5 minute fără mama lui..

Fiți responsabili, vaccinați-vă… Eu lupt cu boala, iar cu ajutorul Maicii Domnului și al Domnului nostru voi trece și peste această cruce grea…”

Cristina nu s-a mai întors acasă, la familia sa. A fost răpusă de COVID. La 33 de ani.

Etichete