Actualitate

A murit inginerul Vasile Prăjescu

O veste tristă a îndoliat, astăzi, lumea foștilor militari din aviație, dar și lumea culturală locală. Fostul comandor Vasile Prăjescu, inginer, a trecut la cele veșnice. Decesul a survenit în somn, cauzele nefiind foarte clare.

Deși suferea de o afecțiune care îl trimisese la medic, în ultimele luni, ing. cdr (r) Vasile Prăjescu era foarte energic și foarte activ în viața publică locală. De pildă, pe 1 aprilie, organizase un seminar în cadrul căruia adusese față în față autorități locale, responsabili din sistemul de sănătate, medici și viitori absolvenți ai Facultății de Medicină de la UMF ”Carol Davila”. Acțiunea avea ca scop prezentarea sistemului de sănătate buzoian ca fiind unul atractiv pentru tinerii medici, scopul fiind, desigur, reducerea deficitului de cadre medicale din unitățile sanitare.

Vestea morții sale a luat prin surprindere atât cercul apropiaților, cât și colaboratorii din ultima vreme. Pensionat din Aviația Militară, inginerul Vasile Prăjescu a continuat să fie foarte activ, implicat în activități culturale și civice. Era redactor-șef al Revistei Origini, al cărei colectiv a transmis un mesaj de condoleanțe:

”Cu infinite regrete, vă anunțăm că redactorul șef, ing. VASILE PRĂJESCU, cel care a reușit să adune oameni valoroși în jurul revistei, cel care, neobosit, a organizat activități destinate bucuriei sufletului, cel care răspundea prezent la activități care ne uneau pe toți, cel care a fost coleg, părinte și bunic având calități demne de a fi exemple pentru noi toți, ne-a părăsit.O pierdere imensă! Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa!Sincere condoleanțe familiei îndoliate!Va fi depus la Biserica Sf. Dumitru de pe strada Parâng, Buzău. Înmormântarea vineri, 28 aprilie 2023, la Cimitirul Sf. Gheorghe Buzău.”