Actualitate Tineri pentru România

(FOTO) Experiență unică pentru un grup de liceeni din Nehoiu. Elevii au ajuns cu ”Școala Altfel” până la Palatul Parlamentului

47 de elevi de elevi de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Nehoiu au avut parte de o experiență inedită în cadrul Săptămânii ”Școala Altfel”. Profesorii lor au vrut să le predea o ,,Lecţie despre democraţie”. Au considerat că locul cel mai bun în care pot afla într-un mod interesant cât mai multe despre societatea în care trăiesc, despre legi și modul în care iau naștere acestea este chiar în locul în care se fac legile: la Parlament.

Excursia ce a avut ca scop vizitarea Palatului Parlamentului s-a dovedit mai mult decât interesantă, mai ales că liceenii au avut parte și de câteva surprize neașteptate.

Liceenii i-au avut ca gazde și ghizi în același timp pe cei doi parlamentari PNL de Buzău, care i-au însoțit peste tot prin impozanta clădire și le-au vorbit despre modul în care lucrează deputații și senatorii, explicându-le pas cu pas procesul legislativ.

În timpul vizitei au întâlnit nu doar parlamentari, ci și pe ambasadorul Marii Britanii la București, cu care au stat de vorbă.

”O surpriză neașteptată a fost întâlnirea cu Excelența Sa Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, care le-a adresat elevilor din Nehoiu câteva cuvinte. Acesta le-a vorbit liceenilor despre vizita pe care a făcut-o în Buzău, unde există investitori britanici importanți, la începutul lunii trecute, declarându-se impresionat de județul nostru. Apoi copiii au participat la o dezbatere despre consumul de alcool și dependențele la vârste fragede. Dezbaterea, organizată de colega senator Nicoleta Pauliuc, era în plină desfășurare, iar liceenii au fost invitați să ia parte și chiar au fost activi, adresând întrebări. O zi unică, plină de surprize, care va rămâne în sufletele tuturor, dar în același timp utilă prin modul în care copiii au învățat despre valorile democratice”, arată senatorul PNL Vlad Mircea Pufu într-o postare pe Facebook.

La rândul său, deputatul Gabriel Avrămescu a apreciat implicarea elevilor, dar și a cadrelor didactice de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” Nehoiu.

” Sălile de conferință le-au oferit nu doar o imagine despre locul în care se dezbat, în comisiile de specialitate, importante propuneri legislative, ci și oportunitatea de a participa la dezbaterea organizată de doamna senator Nicoleta Pauliuc despre importanța promovării unor politici publice de sănătate. “Cât de multe știm despre produsele pe care le consumăm? și “Care sunt schimbările de care România are nevoie?” sunt doar câteva dintre întrebările importante în dezvoltarea acestor politici, la care au contribuit cu răspunsuri chiar tinerii buzoieni. Prin activitatea de astăzi, profesorii își doresc ca liceenii buzoieni să se familiarizeze cu modul în care factorii decizionali influențează viaţa lor de zi cu zi şi să conștientizeze rolul acestora într-o societate democratică. Felicit întreaga echipă pentru implicare și mulțumesc pentru energia cu care m-au înconjurat acești tineri curioși, dornici de cunoaștere!”, a spus deputatul buzoian.