Actualitate

A nins! Vreme rece cel puțin până mâine, în tot județul

Buzoienii, la fel ca toți românii, au trecut într-o singură zi de la tricou la geaca groasă de iarnă. Vremea s-a răcit brusc, iar temperaturile au scăzut de la o zi la alta și cu 20 de grade Celsius. Iar în unele zone inclusiv a nins.

La Bisoca, de exemplu, ziua de ieri a readus zăpada, după cum arată o postare făcută pe Facebook de buzoianul George Ionașc. Temperaturile au fost negative în zona de munte a județului Buzău. Iar vremea se menține rece, potrivit meteorologilor, cel puțin până mâine dimineață.

Buzăul se află până luni seara, la ora 21.00, sub cod galben de vânt, care va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h. La rafală, poate depăși 70 km/h, accentuând senzația de frig.

Iar până marți dimineață la ora 9.00, este o informare meteo valabilă pentru întreaga țară de vreme deosebit de rece și brumă.

”Vremea va fi deosebit de rece în toată țara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă”, transmit specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, ulterior vremea se încălzește din nou, iar în zilele de marți și miercuri sunt prognozate pentru regiunea Munteniei temperaturi maxime cuprinse între 10 și 17 grade Celsius. Noaptea va fi în continuare frig, cu temperaturi cuprinse între -2 și 4 grade.