Actualitate

Scandalul în care a fost implicat secretarul Primăriei Buzău, tranșat în instanță

Scandalul în care a fost implicat secretarul general al Primăriei Buzău, Eduard Pistol, acuzat de hărțuire sexuală, închis definitiv în instanță. Magistrații Judecătoriei Buzău s-au pronunțat luni, 11 aprilie, cu privire la plângerea înaintată recent de una dintre cele două angajate al Primăriei Buzău, care l-au acuzat pe Pistol de hărțuire. Judecătorii au respins plângerea salariatei, ca nefondată. Astfel, secretarul Primăriei Buzău scapă basma curată după un scandal care a zguduit mai bine de 2 ani instituția.

“Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta P. M. împotriva ordonanţei prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău nr. 205/II/2/2021 din data de 30.12.2021, dispusă în dosarul nr. 4054/P/2020, prin care s-a respins plângerea împotriva soluției de clasare. Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petenta P.M., în contradictoriu cu intimatul Pistol Eduard împotriva soluției de clasare dispuse prin ordonanța nr. 4054/P/2020 din data de 24.11.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Menţine soluția de clasare dispusă prin ordonanța din data de 24.11.2021 în dosarul nr. 4054/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău ca fiind legală şi temeinică. În temeiul art. 275 alin. (2) Cod proc. pen., faţă de soluţia de respingere a plângerii, obligă petenta la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 100 lei. Definitivă “, arată Judecătoria Buzău.

Scandalul a pornit în urmă cu mai bine de doi ani. Eduard Pistol, secretar general al Primăriei Buzău, a fost reclamat la Parchet că a hărţuit sexual două angajate din subordine. La finele anului trecut, dosarul a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, arătând că “fapta nu există”. Nemulțumită de decizie, una dintre cele două femei care l-au acuzat pe Pistol de hărțuire sexuală a decis să conteste în justiție decizia. Iar acum, la al treilea termen, judecătorii au respins plângerea ca nefondată.