Actualitate

A VENIT IARNA DE-A BINELEA! Zeci de utilaje pe șosele, sute de tone de nisip și sare aruncate pe drumuri. Cum se circulă în județul Buzău (FOTO)

Codul galben de ninsori și vânt, care a intrat în vigoare duminică la ora 18.00 și va rămâne valabil până luni la ora 14.00,  își produce efectele, la Buzău.

E iarnă în toată regula în județ, unde ninge iar vântul suflă cu putere.  Drumarii au ieșit pe șosele și au împrăștiat sute de tone de material antiderapant.  Până la ora postării acestei știri, nu au fost semnalate probleme de trafic, însă polițiștii recomandă șoferilor prudență maximă.

La Buzău, ninsorile au început să cadă iar meteotologii spun că stratul de omăt va depăși local 10-20 de centimetri și izolat  30-40 de centimetri, la munte.   Va fi și vânt destul de puternic, îndeosebi pe creste, la rafală va bate cu 60-70 de kilometri la oră și va viscoli zăpada.  Peste toate acestea va fi și ger, spun meteorologii, fenomenele urmând a se menține, dar în măsură mai mică, până miercuri, cel puțin.

În județul Buzău, ninge de mai multe ore.  Toată noaptea trecută, drumarii au acționat pe mai multe șosele. 48 de utilaje au fost scoase pe teren și au acționat pe drumurile naționale, fiind împrăștiate  400 de tone de material antiderapant.  Cel mai mult a nins în zona de munte a județului. La  Nehoiu, stratul de zăpadă măsoară circa 3 centimetri. Și acum ninge, moderat, însă pe șosele  se circulă normal, carosabilul fiind umed.

Și în municipiul Buzău ninge însă nu s-a depus zăpadă și nici polei nu este. Carosabilul este umed, însă chiar și așa trebuie să circulați cu maximă atenție.