Actualitate

Absolvire cu mai puțini militari. Promoția 2023, final de drum la Boboc

Au ales uniforma militară, s-au pregătit, iar acum sunt pregătiți să înceapă o frumoasă carieră. Este vorba despre elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. După anii petrecuți la Boboc, tinerii militari au ajuns la momentul absolvirii. Promoția 2023, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100”, are însă mai puțini absolvenți.

Festivitatea de absolvire va avea loc vineri, iar ziua se anunță una memorabilă. Ceremonia de absolvire și acordare a primului grad de maistru militar clasa a V-a și sergent pentru absolvenții promoției 2023 va începe la 9.30, iar la eveniment vor lua parte invitați de la eșaloanele superioare, Inspectoratul General de Aviație a Ministrerului Afacerilor Interne alături de locțiitorul pentru resurse al șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul comandor inginer Cristian Pătrașcu și  comandanții unităților militare din garnizoana Buzău şi platforma Boboc.

Totuși, festivitatea de anul acesta va fi mai săracă în absolvenți. Dacă promoția 2022 a avut 211 absolvenți, (143  maiștri militari clasa a V-a dintre care 102 băieți și 41 fete), și 68 sergenți – 52 băieți și 16 fete), anul acesta numărul total al absolvenților este de 171. În cazul fetelor, diferența față de anul trecut este de 16 persoane.

”În cadrul ceremoniei, vor fi avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a 126 de absolvenți (91 de băieți și de 35 fete) şi la gradul de sergent 45 absolvenți (39 de băieți și 6 de fete). Aceștia vor fi repartizați în unități ale Forțelor Aeriene, Forțelor Terestre, Forțelor Navale din Ministerul Apărării Naţionale și în unități ale Ministerului Afacerilor Interne”, informează reprezentanții Școlii.

Toți cei 171 de absolvenți au fost repartizați încă de miercuri în unități ale Forțelor Aeriene, Forțelor Terestre și Forțelor Navale din Armata României și în unități ale Ministerului Afacerilor Interne.

”În funcție de clasificarea acestora pe baza mediei de absolvire, au trăit astăzi, intensele emoții ale repartiției pe prima funcție, pe posturile puse la dispoziție de către următorii beneficiari: Statul Major al Forțelor Aeriene, Statul Major al Forțelor Terestre, Statul Major al Forțelor Navale și Ministerul Afacerilor Interne.Funcţiile pentru care au optat absolvenţii şcolii noastre, sunt în unităţi militare de pe tot cuprinsul ţării”.