Actualitate

Risc de incendii în spitale. Ce nereguli au găsit pompierii

Incendii grave se tot repetă, în ultima perioadă, în spitalele din țară. Cel mai recent s-a produs, marți seară, la Spitalul Nicolae Robanescu, din Bucureşti, acolo unde un transformator a explodat, apoi a luat foc. Peste 100 de pacienți și aparținători au fost evacuați.

Pentru a preveni astfel de incidente extrem de grave, în toată țara sunt efectuate periodic verificări. În județul Buzău, pompierii au făcut zeci de controale în unitățile spitalicești de la începutul anului și până în prezent, iar neregulile nu au lipsit.

În total, au fost 18 astfel de acțiuni la mai multe spitale din județ, fiind descoperite 70 de nereguli. Au fost unități spitalicești în care nu erau asigurate condiții pentru limitarea propagării focului în interiorul clădirii, în altele nu era asigurată mentenanța instalațiilor de detectare a incendiilor sau a instalațiilor electrice.

“Au fost 70 de nereguli depistate, pentru care s-au aplicat  58 sanctiuni contraventionale din care: 53 avertismente și 5 amenzi contravenționale în cuantum de 5 500 lei”, transmite ISU Buzău.