Actualitate

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN PUIEȘTI, DUPĂ CE O FEMEIE A MURIT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER! Care a fost motivul

Polițiștii buzoieni au dat startul acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere, iar primul eveniment de acest gen s-a adresat bicicliștilor. Asta pentru că, potrivit analizelor efectuate pe parcursul anului trecut, una dintre principalele cauze ale tragediilor din trafic este indisciplina bicicliștilor . Fapt care, din păcate, a fost încă o dată constatat chiar în urmă cu două săptămâni când o femeie de 52 de ani și-a pierdut viața în timp ce deplasa cu bicicleta pe DJ 202 Puiești.

Pornind de la aceste concluzii, polițiștii rutieriști au desfășurat în cursul zilei de 28 ianuarie o acțiune de informare în rândul bicicliștilor pe care i-au găsit în trafic chiar pe raza comunei Puiești.

”Pentru conştientizarea bicicliștilor cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie atunci când sunt în trafic, dar și pentru a sublinia consecințele grave ale neatenției, poliţiștii au adresat recomandări și au prelucrat prevederile Codului Rutier”, informează IPJ Buzău.

Timp de trei ore, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Râmnicelu au consiliat 150 de persoane, le-au explicat regulile de circulație atunci când se deplasează cu bicicleta pe drumurile publice și le-au fost distribuite veste reflectorizante.

Poliţiştii reamintesc bicicliștilor:

– pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

– când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

– bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

– de asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

– totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți.

– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic!

– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

– circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul!

– nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

– poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!