Actualitate POLITICĂ

ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE! Răzvan Moraru a revenit în fruntea PLUS Buzău

Răzvan Moraru a revenit în fruntea PLUS Buzău, după ce în urmă cu câteva săptămâni a demisionat din funcție, motivând că varianta ca el să fie șef la Casa Albă nu era agreată și, din această cauză, se tergiversa numirea unui nou prefect. Pentru a debloca situația, Moraru a renunțat la postul de lider al PLUS Buzău și,  implicit, la  nominalizarea sa pentru  Instituția Prefectului.  Totodată, prin demisia lui de acum câteva săptămâni, conform statutului, și Biroul Județean de conducere al filialei buzoiene a partidului  lui Cioloș s-a dizolvat.

Zilele trecute, însă, Răzvan Moraru și-a recăpătat funcția de la vârful PLUS Buzău, cu statut de interimar, formându-se în același timp și un birou județean provizoriu.

Revenirea lui Moraru în fruntea PLUS Buzău nu înseamnă însă și repunerea pe tapet a unei candidaturi pentru șefia Prefecturii. Plus Buzău merge, în continuare, pe mâna omului de afaceri Silviu Iordache.

Inițial, principala candidatură pentru postul de prefect de Buzău a fost chiar Moraru, însă Biroul Național al PLUS i-a respins CV-ul, fără ca motivația excluderii lui din cursă să fie făcută publică.

Totuși, în mediul politic buzoian s-a  speculat că totul s-ar trage de la problemele pe care le-a avut în trecut fratele lui Moraru, care a fost condamnat la închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni.

Moraru a respins public această variantă, susținând că nu mai are nici o legătură cu fratele său de circa 10 ani, dar și că a aflat din presă despre condamnările acestuia.