Actualitate

Adolescentă din Buzău lovită de fulger. Victima, internată într-un spital din Capitală

O adolescentă de 17 ani din orașul Buzău a fost surprinsă de fulger și electrocutată, suferind arsuri și având nevoie de îngrijiri medicale. Evenimentul s-a produs duminică, în Pasul Vâlcan. Buzoianca și un băiat de 14 ani au fost loviți de fulger. Cei doi au rămas în stare de conștiență după ce au fost loviți de fulger. Un echipaj al Ambulanței le-a acordat îngrijiri la fața locului, evenimentul fiind raportat prin sistemul 112.

Dacă băiatul de 14 ani a scăpat teafăr, adoelscenta din Buzău are arsuri de gradele 1 și 2 pe 30% din suprafața corpului. Transportată cu ambulanța la spitalul din Petroșani, fata a fost transferată peste noapte, cu o ambulanță SMURD, la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

„Prezenta arsuri la nivelul feței și toracelui anterior, precum și marca de intrare a fulgerului, iar pe coapsă avea urmă. Colegii au concluzionat că este zona pe unde a ieșit fulgerul”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Hunedoara.

Cazurile în care oamenii supraviețuiesc dacă sunt loviți de fulger sunt destul de rare. Când străbate corpul uman, fulgerul atinge organele interne și legăturile nervoase, mai întâi. Efecte ale șocului electric pot să apară și la câteva luni distanță. Mai multe despre ce se întâmplă atunci când ești lovit de fulger și cum să eviți o asemenea întâmplare, citiți AICI.