Actualitate

Afaceri care înfloresc de Crăciun. Buzoienii deja au împânzit internetul cu oferte

sursa foto: Crăciun Mihai Gheorghe, Facebook
sursa foto: Crăciun Mihai Gheorghe, Facebook

Sezonul sărbătorilor de iarnă este nu doar perioada în care se cheltuie foarte mult ci și luna cea mai profitabilă din an. Este vorba despre antreprenorii care s-au lăsat inspirați de magia Crăciunului și au pus în practică idei de afaceri care să le aducă încasări în timp ce oferă bucurie celor din jur. Și cum sărbătorile de iarnă bat la ușa, internetul este plin de astfel de oferte tentante, însă și prețurile sunt pe măsură.

De exemplu, cine nu și-l dorește pe Moș Crăciun acasă, în ajunul Crăciunului sau la serbarea de la grădiniță. Și de ce nu chiar la petrecerea de la firmă? Ei bine, un buzoian s-a gândit că acesta ar putea fi un job sezonier care să-i aducă un venit suplimentar. Bărbatul și-a pregătit costumul, și-a învățat rolul și a pregătit o ofertă care deja circulă pe Facebook.

De exemplu, pentru un program de 30 de minute,la domiciliu, Moș Crăciun percepe un tarif de 100 de lei, iar dacă solicitarea este pentru o serbare sau eveniment taxa crește la 250 de lei. În plus, Moș Crăciun poate aduce, la cerere, și o Crăciuniță.

Alți tineri au simțit gustul românilor de a păstra magia sărbătorilor de iarnă în albume foto speciale astfel că au creat decoruri specifice în care surprind momente instantanee cu adevărat spectaculoase. Și în acest caz, ofertele sunt pe alese. De la decoruri mai luminoase, pe nuanțe de roșu sau alb, căsuțe de poveste sau brazi împodobiți lângă un șemineu, toate vor crea fotografii de poveste. Un album cu 40 de fotografii poate ajunge și la 350 de lei.

Sărbătorile de iarnă sunt extrem de profitabile și pentru cei care organizează evenimente. De exemplu, un tânăr din Buzău a obținut o ofertă avantajoasă pentru organizarea petrecerii românilor din Bruxelles. De altfel, Mihai Potârniche a povestit la Focus Tv că în această perioadă este una aglomerată și că organizarea unei petreceri cu circa 50 -100 de persoane, poate ajunge și la 3.000 de lei. În acest cost instră muzica, luminile și efecte speciale și fum.

”Prețurile au mai crescut puțin față de anul trecut pentru că, din păcate, nu putem oferi servicii la aceleași costuri ca anul trecut. Toate s-au scumpit și suntem și noi afectați. De exemplu, transportul este mai scump”, a spus Mihai Potârniche, antreprenor.

La încasări mari în perioada sărbătorilor de iarnă se așteaptă și cofetarii. Unii dintre ei deja au postat, pa paginile de Facebook, fotografii cu prăjituri în forme specifice perioade, de la brăduți, spiriduși sau chiar Moș Crăciun.