De la temperaturi de vară, trecem la iarnă. Este anunțul meteorologilor, care spun că vremea se răcește și sunt așteptate temperaturi negative în nopțile următoare. Nu însă înainte ca jumătatea lunii martie să aducă maxime de vară.
Sâmbătă sunt așteptate temperaturi record pentru această perioadă. Vor fi chiar și 30 de grade în zona de est a țării, adică o zi de vară în toată regula. Dar de săptămâna viitoare vremea se schimbă radical.
Chiar de duminică se va răci simțitor, pentru ca săptămâna viitoare să se ajungă la temperaturi normale pentru această perioadă în timpul zilei. Nopțile vor fi reci, cu valori termice sub pragul înghețului, iar la munte revin ninsorile.
”După perioada aceasta în care am vorbit de temperaturi cu mai mult de 10, chiar până la 18°C peste normalul datei din calendar, având în vedere mai ales ziua de sâmbătă, când este posibil să atingem valori maxime de până la 30° în partea de est a Munteniei, inclusiv 28° în Capitală, este posibil ca săptămâna viitoare să observăm o scădere a valorilor de temperaturi și să ne apropiem de ceea ce este normal pentru o a doua decadă a unei luni martie în țara noastră. Vom avea temperaturi maxime între 3 și 14°, cu mici variații de la o zi la alta, inclusiv în Capitală, 7-8°C. Minimele vor fi negative, în special în depresiuni. Chiar și în Capitală, minime la începutul săptămânii viitoare, spre -4 -2°C. La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar în partea de nord și centru a țării vorbim de precipitații mixte și în rest precipitații sub formă de ploaie”, a declarat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.
De altfel, ANM a emis deja o informare de instabilitate atmosferică, valabilă până luni seara, sub incidența acesteia aflându-se întreaga țară.
” Vineri și sâmbătă, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului. Îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, vor fi cantități de apă de 15…25 l/mp și local de peste 40 l/mp. Izolat va cădea grindină. Duminică și luni, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Treptat, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la început la munte, apoi și în nordul și centrul țării ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, transmite ANM.








…sigur nu e jorjescul de vină?…😁