Actualitate

ANUNȚ IMPORTANT DE LA ANAF! Toți contribuabilii buzoieni trebuie să știe asta

ANAF schimbă modul în care populația și reprezentanții firmelor pot consulta specialiștii instituției pentru a lămuri probleme legate de taxe și impozite. Dacă până acum, o practică întâlnită des era ca persoana care are de rezolvat ceva să se plimbe pe la diferite birouri dintr-o unitate ANAF, căutând un angajat al Fiscului sau cerând sprijin pentru a-și clarifica situația, pandemia de coronavirus a făcut ca lucrurile să se schimbe iar mai totul să se desfășoare acum online. Un astfel de proiect, în care contribuabilii își programează online întâlnirea cu un specialist ANAF iar în baza acestei programări să se desfășoare totul, punctual, a fost dezvoltat de regionala ANAF Galați încă de anul trecut iar acum a devenit funcțional și este mai util decât oricând.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați aduce la cunoștința contribuabililor că, începând cu data de 15 iunie a devenit operațional serviciul de programări on-line. Acest serviciu vine în întâmpinarea contribuabililor, aceștia având posibilitatea de a se programa on-line înainte de a se deplasa la sediile unităților fiscale.

Serviciul de programări on-line este disponibil contribuabililor în Spațiul Privat Virtual și este implementat ca proiect pilot în cadrul unităților fiscale subordonate D.G.R.F.P. Galați (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, inclusiv serviciile fiscale municipale, orășenești precum și biroul fiscal comunal).

Contribuabilii care se programează on-line vor fi primiți într-un spațiu dedicat, la ora aleasă de contribuabili, de structura care este responsabilă cu soluționarea solicitării contribuabilului. De asemenea, vor fi respectate toate măsurile de protecție și igienizare atât de către personalul angajat, cât și de către contribuabili.

Contribuabilii care se vor programa on-line vor fi primiți de personal de specialitate din cadrul următoarelor structuri: declarații fiscale persoane fizice, declarații fiscale persoane juridice, evidență pe plătitor persoane fizice, evidență pe plătitor persoane juridice, avize și autorizații (case de marcat), executare silită persoane fizice, executare silită persoane juridice, cazier fiscal, asistență contribuabili, evitarea dublei impuneri.