Actualitate

AJOFM anunță prima bursă a locurilor de muncă, după declanșarea pandemiei! Evenimentul, organizat în patru localități. Se caută zeci de angajați

După aproape doi ani în care restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au suspendat organizarea burselor locurilor de muncă, Agenția Județeană pentru ocuparea Forței de Muncă Buzău reia aceste târguri. Primele întâlniri dintre angajatorii aflați în căutarea muncitorilor și persoanele dornice să-și găsească un job vor avea loc săptămâna viitoare când o mare firmă din domeniul cablajelor auto scoate spre ocupare zeci de locuri de muncă. Vestea este cu atât mai bună pentru județul Buzău cu cât bursele vor avea loc patru zile la rând, în patru localități aflate într-o zonă cu un număr ridicat de șomeri și ofertă de angajare extrem de mică.

Evenimentul este organizat la solicitarea unui mare angajator din domeniul cablajelor auto care are o fabrică în județul Brăila, dar care dorește să angajeze forță de muncă inclusiv din zonele limitrofe.

Ionel Tociu, director AJOFM Buzău

Angajatorul din Brăila vizează șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din comunele din apropierea județului, astfel că, începând de luni și până joi, în fiecare zi, vor fi organizate întâlniri cu potențialii salariați în comunele Balta Albă, municipiul Râmnicu Sărat, comuna Boldu și comuna Râmnicelu. Pentru a le facilita accesul la fabrică, angajatorul le promite transport gratuit asigurat cu mijloace proprii de transport. În plus, așteaptă la angajare atât persoane fără nicio calificare, cât și persoane aflate în prag de pensionare care își găsesc cu greu un loc de muncă.


Ionel Tociu, director AJOFM Buzău

Deși acestea sunt primele burse ale locurilor de muncă organizate în ultimii doi ani, Agenția Pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a facilitat legătura dintre angajatori și persoanele aflate în căutarea locurilor de muncă astfel că de la începutul anului nu mai puțin de 5 000 de buzoieni și-au găsit un job, iar asta a făcut rata șomajului să scadă cu mai mult de două procente în jumătate de an.


Ionel Tociu, director AJOFM Buzău

Anul trecut au fost angajate aproape 8000 de persoane în județul Buzău.