Actualitate

Alcoolemie record în cazul șoferului care a spulberat 2 bărbați pe trecere, unul pierzându-și viața. Ce arată ancheta procurorilor

Noi detalii despre accidentul cumplit produs la începutul săptămânii în municipiul Buzău, pe Aleea Industriilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vin cu amănunte privind cazul șoferului teribilist, care s-a urcat beat mort la volan și a spulberat doi pietoni. La câteva ore după producerea accidentului, bărbatul de 38 de ani avea o alcoolemie record. Analizele de sânge au indicat o valoare de 3,88 g/litru alcool pur în sânge.

“În data de 07.08.2023, conducând autoturismul marca BMW, pe Aleea Industriilor, mun. Buzău, din direcția Șos. Brăilei către Șos. București, în dreptul S.C.Ductil S.A. a surprins şi accidentat pe numiții S.S. şi M.V., pietoni care se aflau în traversarea străzii pe marcajul pietonal, aceștia suferind vătămări corporale. După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea politiei, fiind identificat ulterior și testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat valoarea de 1,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analiza probelor biologice a stabilit că alcoolemia reținută în sarcina inculpatului a fost de 3.88 g/litru alcool pur în sânge – prima probă, respectiv 3.64 g/litru alcool pur în sânge – a doua probă”, se arată în comunicatul procurorilor.

Șoferul vinovat de producerea accidentului soldat cu un mort și un rănit a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Având în vedere gravitatea faptelor, și anume faptul că s-a urcat sub influența alcoolului la volan și a ucis o persoană, cealaltă fiind grav rănită, va sta, cel mai probabil, ani buni după gratii.

“Judecătoria Buzău a admis solicitarea Parchetului și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpatului B.M. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie adoptată în cauză o soluție temeinică și legală, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Una dintre victimele accidentului, un bărbat de 34 de ani, se află în Spitalul Județean Buzău, în stare stabilă.

Celălalt buzoian, de 47 de ani, a decedat, după două zile de comă profundă.