Actualitate Agricultura acum

(Video) ”Fructul regilor”, cultivat la ieșirea din municipiul Buzău. Cine ajunge la plantație mănâncă gratis

Este foarte dulce dar are puține calorii, oferă energie și are un efect de detoxifiere a sângelui. Cu alte cuvinte, un super fruct cunoscut și sub denumirea de ”fructul regelui”! Smochinele, căci despre ele este vorba, pot fi consumate acum și în Buzău direct din pom. Invitația vine de la Valentin Badea, buzoianul care deține singura plantație de smochini din județ, aflată la ieșirea din municipiul Buzău, zona rondului de la ieșirea spre Vernești. În plus, proprietarul își lasă toți clienții care ajung la livadă să mănânce fructe pe săturate, fără să le plătească.

Livada cu smochini a fost înființată în urmă cu 5 ani, iar anul acesta este bogată în rod, producția așteptată fiind de aproape 10 tone. În această perioadă fructele au început să se coacă. Sunt foarte dulci, zemoase , însă cel mai important sunt sănătoase. Valentin Badea spune că nu folosește niciun fel de substanțe toxice în livadă și intenționează să obțină și certificare bio pentru plantație.

Până atunci, pentru a-și convinge clienții de calitatea fructelor este dispus să-și lase vizitatorii să mănânce pe saturate, fără niciun leu. Practic, cei care vor merge la livadă vor plăti doar smochinele pe care le vor lua acasă. În plus, cei care doresc își pot culege singuri fructele.

Smochinele produse la Buzău vor putea fi găsite și în două lanțuri de magazine locale. De asemenea, producătorul intenționează să vândă fructe pentru procesare mai multor fabrici din Buzău și din țară.

Smochinele proaspete susțin sistemul imunitar și conțin vitamine și minerale importante. Smochinele proaspete au doar 63 de calorii, cu multe vitamine și minerale, și cu un conținut ridicat de fibre. Nutriționiștii spun că sunt foarte bune pentru digestive și au un efect de detoxifiere a sângelui.