Actualitate

Alertă alimentară! Loturi de lămâi contaminate cu pesticide, retrase de la vânzare. Citricele au ajuns și la Buzău

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a depistat trei  loturi de lămâi contaminate cu pesticide, care au ajuns în două mari lanțuri de supermarketuri. Unul dintre loturi a fost scos la vânzare în rețeaua Carrefour, iar alte două în magazinele Profi. Toate loturile provin din Turcia.

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume acest produs”, se arată într-un anunț al Carrefour, potrivit ANSVSA.

Și Profi anunță că furnizorul ”a inițiat retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide”.

Dacă Profi nu spune care sunt magazinele în care au ajuns loturile de lămâi cu pesticide peste limita admisă, Carrefour, în schimb, face publică și lista supermarketurilor în care fructele contaminate au fost puse la vânzare. Astfel, potrivit anunțului, lotul cu probleme a ajuns în zeci de magazine din țară, printre care și 5 din Buzău. Lista supermarketurilor în care au ajuns lămâile cu pesticide poate fi consultată AICI.