Actualitate Șansa de Nehoiu

(UPDATE) Alertă ACUM în zona de munte! Un urs a coborât în mijlocul satului

FOTO ARHIVA

UPDATE: Alerta s-a dat după ce un localnic a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un urs pe stradă. Imediat, au fost anunțate autoritățile locale și paznicul de vânătoare din zona Nehoiu. De asemenea, un echipaj al Jandarmeriei Montane Nehoiu a pornit către locul în care își făcuse apariția animalul sălbatic. Până la această oră, ursul nu a mai fost observat în zonă. Însă, un echipaj al IJJ Buzău a rămas pe poziții pentru a putea interveni în caz că fiara se întoarce lângă casele oamenilor.

Știrea inițială: Este alertă în zona satului Gura Cătiașului. Un urs a fost observat aproape de casele oamenilor. Pentru a evita orice risc, a fost emis mesaj RO ALERT prin care localnicii din zona orașului Nehoiu sunt sfătuiți să evite deplasările în afara locuințelor.

Sursa Fb/ Meteo Buzau Original

Între timp, o ambulanță SMURD de la Mărunțișu a plecat spre Gura Cătiașului, în zona în care a fost semnalată prezența animalului sălbatic, pentru a acorda ajutor în caz de nevoie.

Nu este pentru prima dată când animalul ajunge în zona locuită. Și în săptămânile trecute, dar la orele serii, sălbăticiunea a fost văzută de localnici pe străzi. De altfel, s-a cerut deja aviz de la Ministerul Mediului pentru recoltarea a doi urși din zona Nehoiu, fiind așteptat un răspuns de la București cât mai repede.