Actualitate POLITICĂ

(video) Cu ochii pe rectificarea bugetară. Premierul Ciucă: ”Rectificarea este una pozitivă”. Ce ia în calcul Guvernul

În această săptămână, pe site-ul Ministerului de Finanțe va fi lansat, la secțiunea transparență, proiectul de rectificare bugetară pe care Guvernul Ciucă îl pregătește în această perioadă.

Prezent, zilele trecute, la Focșani, la o întâlnire cu autoritățile din județul Vrancea, Nicolae Ciucă a anunțat că rectificarea bugetară va fi pozitivă. Proiectul va ține cont de mai multe solicitări care au venit din partea autorităților locale, după cum a subliniat Ciucă:

“Rectificarea este una pozitivă. Doresc să subliniez că ea va fi făcută publică, va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor. Sunt aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuarea programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite datorită acestor creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi inexistenţa fondurilor de cofinanţare. Este un aspect care a fost luat în calcul, la revizuire, la nivelul Ministerului Finanţelor”, a declarat premierul liberal Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a subliniat că, înainte de a fi publicat proiectul, Guvernul trebuie să aibă toate datele pentru a putea vedea care sunt costurile compensărilor care au fost acordate pentru prețul la energie, în luna aprilie.

“În momentul în care vom avea toate datele legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pe partea de compensare a preţurilor la energie, după ce avem o lună închisă, luna aprilie, pentru că nu am putut să finalizăm toate aceste demersuri ale rectificării, pentru că dorim să vedem cât ne costă compensarea pe luna aprilie, furnizorii nereuşind să ne furnizeze până în acest moment facturile să putem să închidem o lună, complet”, a mai spus Nicolae Ciucă.