Actualitate

Alertă în zori! Geamantan suspect, abandonat pe trotuar

sursa foto: buzoienii.ro
sursa foto: buzoienii.ro

Trafic blocat pe strada Bistriței, în această dimineață, din cauza unui geamantan abandonat pe trotuar și considerat suspect. Alerta s-a declanșat în jurul orei 7,30, în urma unui apel la 112 efectuat de  polițiștii dintr-o patrulă a Poliției Locale. Serviciul pirotehnic al SRI, polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați în zonă. Strada a fost blocată de polițiști timp de aproape o oră atât pentru traficul auto, cât și pentru cel pietonal.

Conducerea Colegiului Economic, în vecinătatea căruia se afla articolul considerat suspect, a luat decizia să deschidă pentru elevi  o altă ușă de acces, de pe strada George Emil Palade (fostă Tudor Vladimirescu) . În acest fel, cursurile s-au putut ține fără întârziere.

”Cu acordul reprezentanților Poliției și ai ISU, accesul elevilor în școală s-a făcut pe intrarea profesorilor, din strada George Emil Palade. Elevii au intrat la timp, orele s-au desfășurat conform orarului, fără să fie afectat programul. De altfel, până la prima pauză, forțele de intervenție și-au făcut treaba, iar pauza elevilor nu a fost afectată.” a declarat directorul Colegiului Economic, Geta Burducea.

Timp de o oră, pirotehnicienii au verificat geamantanul considerat suspect. Când l-au deschis, după ce au fost luate toate măsurile de siguranță, s-a constatat că acesta era plin cu articole vestimentare. Ipoteza cea mai plauzibilă este că trolerul fusese abandonat de un om al străzii care își face veacul în zonă.

“A fost se pare o valiză aparţinând unor oameni ai străzii…Poliţia a permis intrarea la ore a copiilor, nu s-a întâmplat absolut nimic.” a declarat inspectorul școlar general Daniela Palcău.