Actualitate

Alertă la Gura Teghii! O persoană a fost atacată de urs

UPDATE: Buzoianul atacat de urs la o stână din Gura Teghii a fost transportat, vineri seară, la Spitalul Județean Buzău. Bărbatul de 48 de ani a avut mare noroc. El s-a ales cu leziuni ușoare.

“În cursul serii a fost adus la UPU-SMURD un pacient din Gura Teghii în vârstă de 48 de ani cu stare generala bună, prezentând multiple leziuni produse prin mușcătură de urs la nivelul antebrațului și coapsei drepte. La nivelul obrazului drept prezintă o plagă superficială escoriată.”

UPDATE: Bărbatul a fost rănit la o mână și la picior. El va fi transportat la spital.

Din spusele bărbatului, ursul a venit la stână și a s-a năpustit asupra unei oi. Când l-a văzut, ciobanul a crezut că îl poate alunga și s-a apropiat de fiară care, într-o secundă, l-a atacat pe buzoian. Norocul lui a fost că în acel moment câinii de la stână au sărit asupra ursului și l-au determinat să îi dea drumul ciobanului. Ursul s-a îndepărtat de stână și a fugit, speriat de câini, în pădure.

ȘTIREA INIȚIALĂ: După ce la finele săptămânii trecute un bărbat din Chiojdu a fost atacat de o ursoaică însoțită de doi pui, un alt buzoian a căzut în ghearele sălbăticiunii. Atacul a fost semnalat în urmă cu scurt timp, la o stână din satul Păltiniș, comuna Gura Teghii.

Potrivit primarului Gheorghe Micleru, ar fi vorba despre un cioban. Chiar bărbatul a sunat și a anunțat că a fost atacat de un urs și a fost rănit. Mai multe persoane au fost trimise în sprijinul bărbatului. Un echipaj SMURD a ajuns deja la stână pentru acordarea primului ajutor bărbatului rănit.

Vom reveni!

Etichete