Actualitate

ALERTĂ! PRECIPITAȚII ABUNDENTE ȘI POLEI, PÂNĂ VINERI! Buzăul, sub cod galben de vreme rea

Precipitațiile vor continua în orele următoare astfel că se va depune un nou strat de polei. Iar de la noapte, în zonele joase va ploua abundent, în timp ce la munte sunt așteptate ninsori.

Meteorologii au emis o informare de precipitații și polei valabilă de miercuri, 9 decembrie, ora 14:00 până vineri, 11 decembrie, ora 15:00, informare ce vizează sudul, estul și centrul țării, inclusiv județul Buzău.

“În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60…70 km/h.”

Însă, de miercuri noapte, în județul BUzău precipitațiile vor fi din ce în ce mai abundente. Județul Buzău va intra la ora 17:00 sub incidența unui cod galben de vreme rea. Avertizarea va fi valabilă până vineri după amiază, la ora 17:00.

“În Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității. În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.”