Actualitate POLITICĂ

UPDATE: ȘOC ÎN POLITICA BUZOIANĂ! Un deputat PSD, răpus de coronavirus

Doliu în politica buzoiană. Sebastian Radu, deputat PSD de Buzău, s-a stins din viață după o luptă cumplită cu noul coronavirus. Social democratul a fost diagnosticat cu COVID 19 la începutul lunii noiembrie, iar după câteva zile boala s-a agravat și a ajuns la spital.

După câteva zile, deputatul a fost transferat într-un spital din București. Cum starea lui nu a dat semne de îmbunătățire, în urmă cu câteva zile, Sebastian Radu a fost transferat la o clinică din străinătate, unde, din păcate, a decedat în dimineața zilei de miercuri, 9 decembrie.

Deocamdată nu se știe cu claritate de ce după infectarea cu SARS-CoV-2 evoluția bolii a fost atât de năpraznică, singurul amănunt cunoscut este faptul că Sebastian Radu avea o grupă de sânge rară care i-ar fi putut crea anumite vulnerabilități în contextul COVID-19.

Sebastian Radu avea 49 de ani și în această perioadă își încheia primul mandat de deputat. Buzoianul a făcut parte din Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților. Înainte de a fi ales parlamentar, el a fost viceprimar al municipiului Buzău.

Sebastian Radu era căsătorit și avea doi copii.

Vestea a îndurerat tot partidul dar și pe toți cei care l-au cunoscut pe Sebastian Radu. Marcel Ciolacu, președintele PSD ș prieten cu Sebastian Radu a postat un mesaj pe pagina de Facebook.h

”Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, a scris Marcel Ciolacu.


Sute de mesaje de condoleanțe pentru familia îndurerată după pierderea lui Sebastian Radu s-au strâns deja în mediul online, iar unul dintre ele a venit și de liberalii buzoieni.


”Luptele politice se sting în fața unor tragedii. Sebastian Radu, deputat PSD, s-a stins în ciuda eforturilor medicilor de a-l ține în viața. Sebi a pierdut lupta cu virusul, care a doborât o lume întreagă. Condoleanțe familiei și celor apropiați! Dumnezeu să te odihnească în pace, distinse domn! ”, a scris Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.

Întreaga comunitate buzoiană deplânge pierderea suferită. Toți cei care îl știu îl descriu pe Sebastian Radu ca ”un OM Bun”.

”Deplâng trecerea în neființă a lui Sebi Radu, fostul meu coleg de clasă, om de o rară calitate. Chiar dacă viața nu ne-a mai adus de multe ori împreună, ne-am mândrit unul cu celălalt că am fost colegi! Semn de respect și prețuire! Am pierdut fiecare imens …prietenii lui, un Om Bun, eu, un coleg apreciat, buzoienii, un politician tânăr, de înaltă ținută, iar familia, un soț și un tată devotat! Condoleanțe familiei îndurerate și multă putere ca să poată trece peste o asemenea cumpănă a vieții! Dumnezeu să te aibă în paza, Sebi! ”, a scris pe Facebook, Vlad Pufu, prședintele organizației municipale PNL Buzău.

”Sebi Radu, cel mai altruism, vesel, echilibrat, blând și bun dintre noi parlamentarii de Buzău, astazi a ales drumul luminii”, a scris și Liliana Sbârnea, colegă de partid cu Sebastian Radu..

Etichete

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Nu l-am cunoscut , dar aflu în aceste momente că acest tânăr politician a făcut dovada calității fibrei din care era construit : a luat cuvântul la începutul unei ședințe de consiliu local și și-a anunțat demisia , făcându-l pe Boșcodeală să-și piardă efectiv graiul.
  Propun primăriei să scoată la licitație , în atenția mediului artistic , crearea unui monument al “politicianului cu coloană vertebrală” , care , după realizare , să fie expus public . Gestul acestui tânăr politician în “jungla” dinastiei Boșcodeală , ar trebui să dea mult de gândit buzoienilor . La fel de mult ar trebui să dea de gândit și faptul că au fost preferați alții pe lista PSD.
  P.S. Apreciez inițiativa domnului primar Toma de a transpune memoria eroilor noștri în monumentul din Crâng ( cu atât mai mult cu cât străbunicul meu este în lista eroilor de la Mărășești -1917) , și tocmai de aceea cred că un moment de memorie “contemporană” s-ar impune printre atâtea edificii ale “caselor de toleranță”ale politicii actuale românești și buzoiene. Dar , din păcate , nu ne putem desprinde de controlul acestei inexorabile legi a firii umane , pe care ne-o amintește nimeni altul decât Ienăchiță Văcărescu :
  “Mulți oameni mari și buni , lumii folositori ,
  Au fost disprețuiți în vremea ce-au trăit ,
  Și foarte lăudați , după ce au murit.”
  Ce părere aveți , concetățeni buzoieni , are dreptate , sau nu , Ienăchiță Văcărescu ?