Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Berca

Ambulanța va ajunge mai ușor în zona de munte a județului. Unde a fost deschisă o substație SAJ

Veste bună pentru locuitorii din zona de munte a județului. Serviciul Județean de Ambulanță Buzău are o nouă substație care și-a început activitatea pe 1 februarie. Mai mult decât atât, ambulanțele care vor ajunge la pacienți vor fi noi, dotate cu aparatură de ultimă generație.

Cea mai nouă substație SAJ din Buzău se află în comuna Berca. Aici sunt, în permanență, două ambulanțe care vor ajunge atât la pacienții  din localitate cât și la cei din comunele vecine, respectiv Pârscov, Măgura și Unguriu. Potrivit declarațiilor directorului tehnic SAJ, Gabriel Mihalașcu, la Berca a fost relocată substația de la Pârscov, pe motiv că spațiul în care își desfășura activitatea nu era unul potrivit, iar la Berca au condiții mai bune.

În plus, anul acesta, Primăria Berca a promis că va achiziționa două ambulanțe noi.

”Intenționăm să le achiziționăm pe fonduri europene. Costul celor două ambulanțe ar fi circa 200.000 de euro”, a spus primarul din Berca.

Deși vestea îi bucură pe mulți buzoieni din zona comunei Berca, pe cei din Pârscov i-a nemulțumit. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe comentarii din partea locuitorilor din Pârscov care au cerut explicații și au acuzat Primăria că nu a acordat sprijin salvatorilor astfel încât aceștia să rămână în comuna lor.