Actualitate

Graba strică treaba! Zeci de buzoieni, amendați în doar câteva ore. Ce mesaj le-au transmis oamenii legii

Regulile de circulație sunt pentru toți, fie șoferi, fie bicicliști ori pietoni. Nerespectarea acestora de oricare dintre categoriile de participanți la trafic poate duce la accidente cu consecințe dintre cele mai grave. Este mesajul pe care polițiștii l-au transmis buzoienilor, în cadrul unei ample acțiuni ce a avut rolul de a preveni accidentele rutiere. S-a dovedit, însă, că mulți buzoieni sunt prea grăbiți sau uită de multe reguli care, de multe ori, le pot salva viața. În doar câteva ore, zeci de șoferi și pietoni au fost amendați.

“Ieri, 1 februarie a.c., în intervalele orare 07.00 – 11.00, respectiv 15.00 – 18.00, rutieriştii buzoieni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere în care s-ar putea solda cu victimizarea pietonilor. Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea siguranţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale. 31 de pietoni care au pus în pericol siguranţa traficului rutier prin încălcarea regulilor de circulaţie au fost amendaţi.10 şoferi au rămas, la rândul lor, pietoni, pentru că nu au acordat prioritate de trecere participanţilor la trafic aflaţi regulamentar în traversarea drumului”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Alți șoferi au fost amendați pentru că goneau ca vântul pe șosele din județ.

“Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 43 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile. Cea mai mare viteză în localitate121 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unei șoferițe de 28 de ani, depistată la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Gura Teghii, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat conducând un autoturism, deși acesta nu deținea permis de conducere”.

Iată ce mesaj le-au transmis polițiștii buzoienilor:

ATENȚIE! GRABA STRICĂ TREABA, MAI ALES CÂND ESTE VORBA DE ȘOFAT!

-dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

– nu uitați că dacă nu sunteți responsabil în trafic puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pe ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

-pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi   în   trafic   de   către   şoferi. 

-totodată,   îi   sfătuim   să   circule   numai   pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

– vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum!