Actualitate

Amenzi pentru restaurante și o pensiune din Buzău. Ce au descoperit inspectorii DSVSA în urma controalelor

Sezonul estival nu înseamnă vacanță și relaxare decât pentru turiști. Pentru cei care veghează la sănătatea publică e o perioadă mai încărcată decât de obicei. Inspectorii sanitar-veterinari din Buzău au început controalele, iar în vizorul lor sunt unitățile care primesc turiști pe perioada concediilor. Primele verificări au adus și primele sancțiuni.

”Direcția Sanitar Veterinară a organizat echipe și trasee de control în special în zona de munte și deal a județului Buzău, unde există pensiuni și unități de alimentație publică. Până acum s-au făcut 20 de controale la nivelul unităților de alimentație publică, de tipul restaurante, fast-food-uri, cantine și pensiuni. Au fost aplicate 8 sancțiuni, respectiv 4 avertismente și 4 amenzi în cuantum total de 11.400 de lei”, a declarat, pentru Șansa News, purtătorul de cuvânt al DSVSA Buzău, Iulian Moca.

Potrivit acestuia, amenzile au vizat trei restaurante și o pensiune, unde inspectorii au descoperit o serie de nereguli.

”În cazul unei pensiuni agroturistice a fost aplicată amendă pentru că produsele alimentare nu erau etichetate conform legislației în vigoare. Celelalte 3 sancțiuni au fost aplicate restaurantelor pe partea de manipulare și nerespectarea normelor de igienă și sănătate publică”, a mai spus Iulian Moca.

Controale vor fi până la sfârșitul verii, iar inspectorii sanitar-veterinari urmăresc în primul rând produsele alimentare și condițiile de preparare a lor.

Unitățile controlate sunt, în principal, situate pe Valea Buzăului și în apropierea Vulcanilor Noroioși. Inspectorii sanitar-veterinari vor ajunge însă și în alte zone în care există unități de primire a turiștilor.