Actualitate

AMPLE CONTROALE ÎN WEEK-END! Cluburile, terasele și alte locuri aglomerate, verificate de autorități

Ample controale vor fi demarate în acest sfârșit de săptămână în toate cluburile dar și în piețele în care ajung numeroase persoane. În contextul valului de îmbolnăviri de coronavirus, echipe mixte de control vor descinde în locurile aglomerate pentru a vedea dacă se respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Polițiști, jandarmi dar și inspectorii de sănătate publică vor fi prezenți în locurile în care se vor desfășura manifestări cultural-artistice, dar și în centre comerciale, piețe, târguri, mijloace de transport în comun. De asemenea, cluburile și terasele din Buzău, unele dintre cele mai aglomerate locuri la sfârșit de săptămână, vor fi vizitate de echipele de control. Scopul acțiunilor este ca acela ca buzoienii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea măștii de protecție, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Echipele de control atrag atenția că nu vor trece cu vederea nicio neregulă și, acolo unde se va impune, vor aplica și măsuri suplimentare, cum ar fi suspendarea activității în cazul agenților economici care nu respectă normele sanitare în vigoare.

Pe de altă parte, pntru a putea interveni rapid, buzoienii au la dispoziție o linie TelVerde la care pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară: 0800800165.