Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

EXCLUSIV: ANCHETA EPIDEMIOLOGICĂ! Traseul coronavirusului între Spitalul Județean și Spitalul Rm.Sărat. Cine l-a împrăștiat!

Autoritățile de sănătate publică din județul Buzău au stabilit cum s-a plimbat coronavirusul între cele mai importante două spitale din județ: Spitalul Județean Buzău, unde mai mulți angajați sunt infectați și Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, existând o legătură între unele cazuri de COVID-19 din cele două unități medicale.

Mai exact, în Spitalul Județean  Buzău a fost confirmat cu coronavirus un medic de 31 de ani la ORL. Ulterior, pe lista persoanelor infectate cu noul virus a apărut și mama acestui doctor, asistentă la secția de Neonatologie din Spitalul suport Rm. Sărat.  

În urma anchetelor, epidemiologii au stabilit că în acest caz, virusul a plecat din Spitalul Județean Buzău înspre spitalul suport. Medicul ORL  din cel mai mare spital al județului, care era contaminat, însă nu știa, a intrat în contact cu mama sa, asistentă la Spitalul Municipal din Rm. Sărat și astfel a avut loc transmiterea. Ulterior, un medic ginecolog din spitalul râmnicean a fost infectat.

” Cred că acesta a fost sensul inițial. Am încercat să dovedesc inversul, dar nu am reușit pentru că veriga de la Râmnic nu a avut nici un contact care să-mi permită posibilitatea să schimb circuitul extinderii acestui focar. Doamna doctor orelist s-a întâlnit cu mama la o masă de familie în săptămâna precedentă și, probabil, așa s-a făcut transmiterea”, a declarat epidemiologul Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică.

Județul Buzău numără, potrivit ultimei informări oficiale, 164 de cazuri de coronavirus.  24 de cadre medicale din Spitalul Județean, Spitalul Municipal Rm. Sărat și Policlinica Nicolae Titulescu sunt infectate.

Județul are cazuri grave în rândul bolnavilor cu COVID-19, unii dintre ei fiind trimiși la București, însă nu contabilizează nici un deces până la această oră.