Actualitate

ANDRA PINGHEL, SINGURUL ELEV DE 10 AL HASDEULUI LA EVALUARE, ÎȘI DOREȘTE SĂ AJUNGĂ PREȘEDINTE! Atenție profesori, părinții îi spun Kovesi!

Șansanews.ro continuă să dezvăluie cititorilor poveștile de succes ale unor adolescenți pentru care studiul este pe primul loc iar dorința de a reuși este mai arzătoare decât orice alt vis pe care-l poate avea un copil de 14-15 ani, de genul: haine scumpe, telefoane de ultimă generație ori petreceri care mai de care mai extravagante.

Astăzi este rândul Andrei Pinghel să-și spună povestea, prin intermediul șansanews.ro.

Andra Pinghel este singurul elev al Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, care anul acesta a obținut media 10 la Evaluarea Națională. Dintr-o singură clasă de-a opta cu 29 de elevi pe care a avut-o Hasdeul, anul acesta, ea a fost singura care a reușit teze perfecte. Cum a obținut performanța?

” Prin muncă, prin învățat foarte mult, nu este neapărat un secret, dacă înveți și te ții de treabă, rezultatele vin de la sine.”

Sinceră și deschisă, adolescenta recunoaște că  nu a învățat la fel de bine și în clasele a cincea și a șasea, însă acum, în clasa a opta, a învățat pe rupte, având apriga dorință de a obține un rezultat foarte bun.

” A fost mai mult studiu în clasa a opta, în primii ani, în a cincea, în a șasea, nu am învățat la fel de mult, la fel de bine. Se vede de altfel și în media generală, am avut 9.70 media în 5-8, dar în ultima perioadă am început  să învăț mai mult, mi-am zis că dacă nu intru la un liceu foarte bun nu o să am un viitor bun,   și, atunci, m-am mobilizat și am studiat. Chiar și așa, am fost surprinsă să văd că am luat 10”

Adolescenta vrea să rămână în Colegiul Hasdeu și să studieze fie, mate-info bilingv, fie  bio-chimie. Nu are emoții, pentru că mediile pe care le are îi pot asigura intrarea la orice profil din Hasdeu. Cât despre ce va vrea să facă mai târziu, e încă devreme de spus, dat fiind că abia a terminat clasa a opta, însă cert este că va rămâne să studieze în țară. Andra consideră că și România, deși sistemul de învățământ are hibele lui, care nu sunt deloc puține, îi poate oferi condiții optime de studiu pentru a se putea perfecționa în domeniul pe care și-l va alege.

Un bun lider și o fire cu o personalitate puternică, un copil care își susține cu argumente solide părerile, asemenea unui adult, Andra spune că visează să devină președinte. Ea are și o poreclă care spune totul: părinții îi spun Kovesi, făcând asemănarea între firea bătăioasă a adolescentei și alura de învingător, căutător veșnic al dreptății, și felul tranșant al fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, actulmente procuror-șef la Parchetul European.

”De câțiva ani, le-am spus părinților că vreau să devin președinte, consider că am calitățile unui lider și aș vrea și cred că aș putea să schimb ceva. De exemplu, dacă mă refer la tinerii care pleacă din țară, m-aș gândi la motivele care îi determină să părăsească România și,apoi, aș găsi rezolvarea. Părinții îmi spun Kovesi, asta e porecla mea”

Revenind la copilăria elevului de 10, Andra spune că acum, după examen, după ce a răsuflat ușurată, va citi mult, va ieși cu prietenii și va petrece timp cu familia ei.

” Din punct de vedere material nu-mi doresc nimic, grație eforturilor pe care le fac părinții pentru mine și pentru surorile mele am tot ce mi doresc. Mulțumirea mea sufletească și tot ce mă umple de bucurie e că am putut să-mi fac mândri părinții prin rezultatul pe care l-am obținut. Nu-mi doresc nimic material, e suficient că i-am făcut mândri”.

De la nivelul unui copil de 14 ani, Andra Pinghel vorbește și despre pandemia de coronavirus. Spune cu amărăciune că a observat în ultima vreme o atitudine a oamenilor care nu ne va ajuta să învingem virusul.


” Consider că oamenii nu iau în serios această situație, în timp ce cazurile, la noi, în Buzău se tot înmulțesc. Oamenii nu mai respectă regulile. Dacă nu respectăm aceste reguli și nu suntem uniți măcar acum, o să ne îmbolnăvim și nu se mai termină niciodată această situație.”