Actualitate

ANDREEA POTOP, ELEVĂ CU 10 LA BAC: “Vreau să devin medic, pandemia de coronavirus nu m-a speriat, m-a îndârjit și mai mult”. Care e cel mai mare regret al adolescentei

Criza de coronavirus nu a speriat-o pe Andreea Potop, una dintre absolventele de 10 pe care le are Hasdeul la Bacalureatul 2020, tânără care vrea să devină medic cu orice preț.

Andreea Potop a absolvit cursurile Colegiului Hasdeu, la clasa de Științe ale Naturii. A luat 10 pe linie la bacalaureat, în timp ce în liceu a avut o medie generală de 9.81.

O atrage Cardiologia, însă este deschisă la orice altă provocare pe care i-o va oferi Medicina, în anii de studiu.

” A fost o surpriză astăzi să văd că am luat 10. Nu am știut cum să reacționeaz. Acum mi-am revenit, sunt foarte fericită. Mama a plâns puțin, tata m-a felicitat când a venit de la serviciu. O să merg la Medicină, probabil Cardiologie. Am avut două doamne profesoare de Chimie și Biologie care m-au făcut să simt materia acestor două discipline foarte ușoară și să învăț foarte repede”.

Andreea povestește că pandemia de coronavirus nu a făcut-o să renunțe la planul său de a ajunge medic, ci din contră a ambiționat-o și mai tare.

” Mi se pare foarte dificilă situație, pentru că nimeni nu știe cum să acționeze, pentru că nimeni nu a mai trecut printr-o astfel de situație. Specialiștii au păreri împărțite, foarte diferite, oamenii sunt cârcotași, nemulțumiți, nu mai respectă nicio regulă. Nu e ușor, însă nu mă sperie, vreau să devin medic. Mă sperie un pic examenul, dar după 10 la bacalaureat am încredere că va fi bine”.

Dincolo de a fi un licean de 10, Andreea are preocupări asemenea oricărui alt adolescent: îi place să asculte muzică, să se uite la filme, să meargă în oraș cu prietenii. Cel mai tare, în această perioadă de pandemie, a deranjat-o că nu a avut parte, alături de colegii ei, de o festivitate de absolvire a liceului, așa cum s-a întâmplat an de an, cu celelalte generații, care au avut posibilitatea de a-și lua rămas bun de la profesori și colegi.