Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

VAL DE PACIENȚI POZITIVI, DAR ASIMPTOMATICI, EXTERNAȚI DIN SPITALUL JUDEȚEAN

La o săptămână de la publicarea ordinului ministrului Sănătății privind posibilitatea externării pacienților depistați cu coronavirus, dar asimptomatici, au fost înregistrate primele externări din Spitalul Județean Buzău. 19 pacienți depistați pozitiv cu COVID-19, dar care nu prezintă semne de boală, au fost externați, urmând să stea în izolare la domiciliu. 12 pacienți au plecat din secția TBC, iar 7 din Boli Infecțioase. La acest moment, la Spitalul Județean Buzău mai sunt internați 32 de pacienți, 18 în secția Boli Infecțioase și 14 în Secția TBC.

Pe de altă parte, în Spitalul Râmnicu Sărat, spital suport pentru tratarea pacienților COVID-19, sunt internați marți 138 de pacienți. 85 dintre aceștia sunt asimptomatici iar dacă la împlinirea a 10 zile de internare vor fi tot într-o stare bună și nu vor prezenta semne de boală, vor putea fi externați, chiar dacă vor avea teste pozitive.

Tot în Spitalul Rm. Sărat sunt 52 de persoane care prezintă forme ușoare de boală. Un singur pacient este într-o situație dificilă, starea acestuia fiind gravă.

În județul Buzău sunt 565 de persoane infectate cu noul coronavirus, 313 persoane fiind declarate vindecate și externate.