Actualitate

ANDREI NEAGU, GIMNAZIUL CU 10, EVALUAREA CU 10! Și pentru că îi place șahul, pariul cu viața nu va fi o remiză. Va muta munții pentru obiectivele lui

E nevoie de multă muncă și determinare pentru atingerea obiectivului. Acesta este motto-ul după care se ghidează Andrei Neagu, unul dintre absolvenții cu care Școala nr. 11 se poate mândri.

Andrei este un adolescent cum rar întâlnești în ziua de astăzi. Majoritatea timpului și-l alocă studiului, iubește șahul iar rețelele de socializare, intens accesate în prezent de persoane de toate vârstele, nu există pentru el. A parcurs 4 ani de gimnaziu fără greșeală și acum a obținut ceea ce își dorea cel mai mult la Evaluarea Națională: să ia 10 pe linie.

“Un asemenea rezultat se obține cu foarte multă muncă și determinare, dar în special acest factor numit determinare are rolul cel mai important pentru că dacă ești motivat să faci un anumit lucru, ești în stare chiar și să muți munții ca să-l realizezi. M-am gândit că acest examen este ca un fel de obstacol peste care vom trece cu toții, doar că unii vor trece mai bine, alții mai puțin bine, iar eu mi-am propus să-l trec. Și am reușit cu o notă foarte bună.”, a declarat Andrei Neagu pentru șansanews.ro.

Andrei, fire extrem de ambițioasă, a absolvit gimnaziul cu media generală 10, medie pe care a obținut-o și la Evaluarea Națională.

“M-am pregătit destul de mult, am învățat și m–am dedicat studiului dar nu am uitat nici să mă relaxez. În timpul liber obișnuiam să mă joc șah, care este o pasiune de-a mea foarte veche, să merg în parc cu prietenii, eventual să stau în casă, să citesc sau să mă joc pe calculator.”

După muncă, și răsplată. După ce a aflat că se menține printre elevii de 10 ai Buzăului, pentru Andrei Neagu urmează o perioadă de relaxare.

„Acum este un moment de relaxare, motiv pentru care vreau să ies mai mult cu prietenii. Această perioadă o consider ca un fel de recompensă pentru zilele în care am muncit. Vreau să dau la Colegiul B.P. Hașdeu, la clasa de Științele Naturii.”

Alături de Andrei Neagu, alți 3 absolvenți ai Școlii nr.11 au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională .