Actualitate

CORONAVIRUS ÎN CENTRELE DE BĂTRÂNI? Autoritățile de sănătate publică se așteaptă la ce e mai rău

Autoritățile de sănătate publică se așteaptă la o creștere a cazurilor de coronavirus în perioada următoare, odată cu reluarea testării beneficiarilor din căminele de bătrâni din județ. Ținând cont de evoluția situației epidemiologice și de cazurile COVID-19 depistate  în ultima perioadă în sistemul de protecție socială, atât în rândul angajaților din centrele pentru copii cât și în rândul salariaților din căminele pentru bătrâni, specialiștii DSP Buzău nu exclud apariția unui val de îmbolnăviri. Într-o declarație în cadrul emisiunii Focus News de la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei a precizat că odată cu startul testării beneficiarilor din căminele pentru bătrâni, nu e exclus să se  înregistreze situații dificile. Un scenariu luat în calcul este acela că noul coronavirus ar fi putut intra în aceste centre.

“ Începând cu testarea pacienților din căminele de bătrâni, noi putem avea situații urâte, va trebui să ne pregătim pentru asta. Există foarte multe forme greu de recunoscut în absența testelor, așa că putem fi puși în fața unor situații dificile, putem descoperi că există infectați printre asistați. Sunt în jur de 800 de persoane care urmează să fie testate în perioada imediat următoare. Vom lucra permanent pentru că această categorie de beneficiari trebuie testată periodic.„

În sistemul de protecție socială, două focare de coronavirus au fost înregistrate în week-end, în două centre de copii din municipiul Buzău. 7 persoane angajate din cele două centre au fost confirmate cu COVID-19.   Toate persoanele identificate pozitiv cu SARS CoV-2  au fost internate în spital. Iar recent, o angajată a unui azil de bătrâni din Rm. Sărat a fost confirmată cu COVID-19. La acel moment,toate celelalte 42 de probe prelevate în cadrul centrului au fost negative.