Actualitate

Angajări din prima zi lucrătoare a anului! Ce posturi au ocupat primii buzoieni încadrați în muncă din 2022

Anul 2022 a început cu dreptul pentru piața muncii din Buzău. Oferta job-urilor vacante a fost bogată chiar din prima zi lucrătoare a anului. Nu mai puțin de 130 de posturi au fost scoase spre ocupare, iar câteva zeci dintre ele au fost ocupate imediat. Este vorba atât despre job-uri care se adresau persoanelor cu studii superioare dar și celor pregătite în mecanică agricolă.

Săptămâna a început cu un nou loc de muncă pentru 20 de buzoieni care și-au găsit locuri de muncă fie în municipiul Buzău, pe platforma industrială, fie în bazinul de ocupare Pogoanele, în domeniul agricol. Într-o intervenție la Focus News, Ionel Tociu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, a anunțat care sunt job-urile ocupate chiar din prima zi lucrătoare a anului.

”Astăzi, 3 ianuarie, am semnat 14 dispoziții de repartizare pentru bazinul de ocupare din municipiul Buzău și șase pentru zona Pogoanele. În prima situația este vorba despre trei posturi unde se cereau studii superioare, respectiv un economist, inginer mecanic și inginer în industria alimentară, dar și locuri de muncă din domeniul comerțului, în special cel online, ramură care a explodat în perioada de pandemie. Am avut și un post de secretară ocupat în prima zi lucrătoare, în municipiul Buzău. Cele șase posturi din bazinul Pogoanele s-au adresat, în primul rând, mecanicilor agricole. Este mare nevoie de personal calificat pentru întreținerea și repararea utilajelor agricole dar și de muncitori necalificați pentru muncile agricole”, a spus Ionel Tociu.

Și astăzi,4 ianuarie, sunt disponibile prin AJOFM 130 de locuri de muncă. Sunt job-uri care se adresează atât persoanelor cu studii superioare cum ar fi inginer, inspector resurse umane dar și un post de director tehnic cât și buzoienilor calificați în diverse meserii, cele mai căutate fiind cele necesare în domeniul construcțiilor. Întreaga ofertă aici.