Actualitate

Școala a început cu testarea elevilor! Ce au arătat primele rezultate

Prima zi de școală, după vacanța de iarnă, a însemnat și reluarea testării copiilor și a cadrelor didactice. Din păcate, primele teste efectuate au adus și primele rezultate pozitive.

Ionel Meiroșu, inspector școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, a anunțat luni seara, în cadrul unei intervenții la Focus News, că au fost confirmați, la testele rapide, atât elevi cât și un profesor, atât din școlile din municipiul Buzău cât și din unitățile școlare din municipiul Râmnicu Sărat.

”Elevii au avut teste pentru testarea de luni dimineață. Au fost confirmați pozitivi patru elevi și un cadru didactic. Urmează să vedem rezultatele de la testele PCR”, a spus Ionel Meiroșu, inspector școlar județean general.

Din fericire, nici elevii și nici cadrul didactic nu a intrat în contact și cu alte persoane din școlile respective astfel că desfășurarea orelor nu a fost afectată.

”Acești elevi nu au venit la școală. S-a informat DSP-ul și așteptăm ancheta epidemiologică”, a mai spus Ionel Meiroșu.

Din păcate, Buzăul nu mai are teste și pentru testarea de joi însă Meiroșu spune că până la finalul săptămânii situația s-ar putea rezolva, iar elevii să poată fi testați anti-COVID fie joi, când era programat, fie vineri, adică cu o zi întârziere.