Actualitate

Angajații din privat ar putea primi vouchere de vacanță! De când ar trebui să se aplice măsura

sursa foto: Facebook Vlad Mircea Pufu

Începând de anul viitor, salariații din sistemul privat ar putea primi, la fel ca bugetarii, vocuhere de vacanță. Cel puțin așa prevede un proiect de lege inițiat de un senator PNL, care se bucură de o largă susținere parlamentară din partea coaliției de guvernare. Nu mai puțin de 140 de senatori și deputați au semnat proiectul, aceștia provenind de la PNL, PSD și UDMR,

Printre co-inițiatori se numără și senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu. Acesta a fost prezent, de altfel, astăzi, la dezbaterea ce a avut loc la Senat pe marginea propunerii legislative.

”Am participat azi, în calitate de co-inițiator, alături de mai mulți colegi parlamentari, la dezbaterea privind propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanță salariaților din sectorul privat. Au fost discuții ample despre acest proiect, inițiat de colegul senator PNL Eugen Țapu-Nazare, președintele comisiei pentru antreprenoriat și turism din Senatul României, care se bucură de o largă susținere din partea senatorilor și deputaților PNL, PSD și UDMR.

Proiectul a venit ca o necesitate, pentru că toți angajații sunt egali, indiferent că sunt bugetari sau lucrează în sistemul privat. Doar angajații de la stat au beneficiat până acum de vouchere de vacanță și este timpul să eliminăm această discriminare”, arată senatorul PNL Vlad Mircea Pufu într-o postare pe Facebook.

Potrivit parlamentarului buzoian, proiectul se adresează unui număr de circa 4,2 milioane de salariați din sectorul privat, care vor beneficia de vouchere de vacanță. Potrivit proiectului, acestea ar urma să aibă o valoare de 1.450 lei/an/salariat, să fie emise de la 1 ianuarie 2024 și să fie deductibile din impozitul pe venit de 10% plătit de salariat și/sau CAS, fără ca acest lucru să pună vreo presiune suplimentară pe angajatori.

Inițiativa nu este benefică doar pentru angajații din privat, mai spune parlamentul buzoian.

”Măsura are, în același timp, rolul de a sprijini și revitaliza turismul și industria HoReCa, dar și industriile conexe (transport, comerț, servicii, industria alimentară etc.).  Există voință politică pentru ca acest proiect să fie adoptat cât mai curând, iar asta se vede din numărul semnatarilor inițiativei, 140 de parlamentari”, mai arată senatorul Vlad Pufu.