Actualitate

(UPDATE) Anunț de ultimă oră! În plină caniculă, mii de familii rămân fără apă. Pe listă se află și Spitalul de Psihiatrie Săpoca

UPDATE: Compania de Apă a sistat furnizarea apei potabile în satul Săpoca, de la ora 17:00, așa cum a anunțat printr-un comunicat de presă. Mii de familii și magazine au rămas fără apă la robinet, într-o perioadă în care temperaturile sunt greu de suportat. Pe lista abonaților în cazul cărora a fost închis robinetul se află și Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Însă, unitatea nu este afectată momentan, având bazine pentru stocarea apei tocmai pentru a avea o rezervă în astfel de situații.

“În astfel de cazuri, spitalul asigură utilitățile prin exsitența surselor de apă din rezervoarele proprii, la fiecare locație. La Săpoca rezerva de apă are aproximativ 7 000 l de apă, ceea ce ne asigură existența pentru 48 de ore. Rezerva de apă este asigurată din apa luată din rețea, este apă potabilă fiind prelevate probe periodic și duse la laborator”, a declarat, pentru șansanews.ro, Cristina Păun, managerul Spitalului Săpoca, Gabriela Pîrîu.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Mii de abonați din Săpoca și Cernătești, inclusiv Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, rămân fără apă. Furnizarea apei va fi sistată pe o perioadă nedeterminată începând cu ora 17:00, anunță Compania de Apă. Motivul: apariția a două avarii, dintre care una majoră, pe drumul DJ 203K.

Furnizorul de apă spune că prima spărtură a apărut la începutul lunii iulie și că în ciuda adreselor transmise, societatea ce se ocupă de reabilitarea drumului nu ar fi permis intervenția echipelor Companiei de Apă pentru a putea fi remediată avaria.

“COMPANIA DE APĂ S.A. BUZĂU anunță demararea procedurilor de sistare a alimentării cu apă potabilă, pe perioadă nedeterminată, în localitatea sat Săpoca, comuna Săpoca și pe raza localităților din cadrul U.A.T. Cernătești, începând cu ora 17:00, în data de 23.08.2023. Necesitatea acestei măsuri este dată de apariția a două avarii, dintre care una majoră, pe drumul DJ 203K, în satul Săpoca, pe strada Principală, nr. 35 și, respectiv, str. Principală, nr. 109, ceea ce face imposibilă asigurarea alimentării cu apă potabilă până la intervenția echipelor Companiei de Apă S.A. Buzău pentru remedierea avariilor. La acest moment, intervenția este blocată de către societatea ce are în administrare tronsoanele de drum menționate în vederea reabilitării acestora.”

Cum problema s-a acutizat, Compania de Apă a decis ca de miercuri, de la ora 17:00, furnizarea apei să fie sistată în satul Săpoca și în toată comuna Cernătești. Ceea ce înseamnă că, în plină caniculă, rămân fără apă potabilă 3.045 abonați, printre care Spitalul Săpoca.

Iată anunțul făcut de Compania de Apă Buzău: