Actualitate

(Video) Ping-pong cu elevii a două mari licee din oraș. Ba se mută, ba nu!

Clopoțelul de început de an vine cu vești proaste pentru eminescieni și cu bucurie pentru elevii Colegiului Pedagogic. Reprezentanții Primăriei și-au schimbat din nou declarațiile în privința mutării elevilor din cele două mari licee din municipiul Buzău.

Cu mai puțin de trei săptămâni înaintea începerii noului an școlar, Primăria anunță că lucrările de la Colegiul Mihai Eminescu nu sunt gata. Ba mai mult, au apărut reparații suplimentare care vor întârzia recepția lucrărilor.

După cum se poate vedea în filmarea făcută astăzi în exteriorul clădirii de pe strada Independenței, lucrările sunt în toi. Curtea este plină de utilaje și schele, iar din interior se aud zgomote semn că încă se muncește. În plus, ieri a fost adusă și o macara de mari dimensiuni cu care se fac reparații la acoperiș.

Lucrările au fost confirmate și de viceprimarul Ionuț Apostu care a explicat pentru șansanews.ro că, deși la etaj muncitorii au trecut la finisaje, au apărut lucrări suplimentare cerute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență care trebuie să emită avizul pentru securitate la incendiu.

Cu alte cuvinte, clădirea de pe strada Independenței  este încă un șantier astfel că nu se știe dacă eminescienii pot reveni acasă începând cu 12 septembrie. Cel mai probabil, mutarea de pe strada Transilvaniei se va putea face abia la finalul lunii octombrie, când va fi prima vacanță din anul școlar 2023-2024.

Modificări pe ultima sută de metri sunt și pentru colectivul din Colegiul Pedagogic. De această dată însă veștile sunt bune. Mutarea pentru elevii de aici a trecut, deocamdată, pe planul doi. Toată vara aici s-au făcut reparații. Primele clase care au intrat în renovare au fost cele închise în toamna anului trecut din cauza fisurilor apărute în tavan, iar elevii mutați la Colegiul B.P. Hasdeu. Acum, toate cele cinci clase arată impecabil și, cel mai important, sunt sigure pentru elevi.

Asta înseamnă că noul an școlar va începe cu toți elevii în clădirea de pe Spiru Haret, inclusiv cei care anul trecut au învățat la Hasdeu.

Lucrările de renovare de la Colegiul Pedagogic au fost finanțate din bugetul Primăriei și s-au ridicat la aproape 650.000 de lei. Urmează însă ca liceul să intre în reparații ample, însă abia după ce Primăria va primi rezultatul expertizei cerute deja de câteva luni și pentru a adus inclusive o firmă specializată din Polonia. Detalii aici.